Mám dotázek, jak je to s vyzvednutím rodného listu na matrice? Dočetla jsem se, že matrika vystaví rodný list dítěte do 7-10 dnů po porodu dítěte a pak si ho musím vyzvednout. Jelikož bude mimi čerstvě narozené, tak já se tam 100% nedostanu a přítel zřejmě bude v té době pracovně mimo ČR, takže může to vyzvednout třeba tchýně a nebo se to dá domluvit třeba doporučeně poštou a nebo musím osobně? Máte s tím někdo zkušenost? Děkuji 🙂
@didika1 rodny list dcery nam prisel domu postou, takze moznost zaslani urcite je, ale muze to zaviset na konkretni matrice. Ted u syna jsme vyplnovali dotaznik o jmene pro porodnici a mam pocit, ze jsme tam meli zaskrtnout, jestli RL chceme obdrzet postou, nebo ho nekdo vyzvedne osobne. Vybrali jsme si osobni vyzvednuti, zasel tam manzel, ale myslim, ze s sebou mel mit i muj OP.
@lucinka58
@palomitacheca
@nonnni
Pokud by to šlo doporučeně poštou to by bylo super a o jednu starost méně 😉 .Každopádně na matriku se chystáme zkrz to otcovství,protože nejsme svoji,takže to zkusím rovnou zařídit pokud to tak půjde.
Holky a jak je to s vyzvedáváním rodného listu? Dostane manžel v porodnici nějaký formulář pro matriku o narození dcery nebo to oznamuje na matrice porodnice a on ho jen vyzvedne?
Ono je to otázka - pokud nejste manželé, tak bych doporučovala dopředu na matrice určit otcovství k doposud nenarozenému dítěti a samozřejmě jméno a příjmení. To by pak podle mě podle mě mohla klidně tchýně na základě plné moci vyzvednout 🙂