Výše výživného. Má cenu je zvýšit, když má údajně základní plat?

kl13
7. pro 2020

Ahoj,chtěla bych se orientačně zeptat. Syn timto rokem nastoupil do školy,tím pádem se i jeho životní nároky zvýšili (roste = vic jí,škola - druzina,obědy svaciny,sem tam i divadla nebo fotograf,atd..) Od bývalého partnera (otec od syna) dává 3000,=kč od roku 2016.Tvrdí mi že ma smlouvu na zakladni plat a ze ma jeste 3 vyzivovane děti(nejsou jeho a ani je nema psany na sebe),nejsou ,,svoji''. A jeste mi tvrdi ZE mi dava moc...a tak moje otazka zní MÁ VUBEC cENU,ABY se zvysili alimenty na 4000,-kc?( myslim podaninavrhu k soudu,kdyz ma udajne zakladni plat? Dekuji

uzivatelkapetra
7. pro 2020

Samozřejmě že má. Za podání žádosti nic nedáš,ale pozor, nevím jakou máš životní úroveň ty a jakou tvůj ex, ale částka může jít jak nahoru, tak i dolů.
A cizí děti určitě nejsou jeho vyživovací povinnost

kl13
autor
7. pro 2020

@uzivatelkapetra nyní jsem na RD,syn zároveň je atopik,ale uz to neni zak zle,bere zirtek + magnesium kazdy den 6 tabletek....jen se bojim aby synovy neubrali 😑

leniczka23
8. pro 2020

Návrh určitě podej, podle mě ti to zvednou max o 500 to záleží na jeho platu, ale pokud jsi na RD tak.ti to nesníží určitě. Vyživovací povinnost má jen jednu a to na svého syna. Jdi do toho.

barulina
8. pro 2020

Pokud neprispiva nad ramec urcite bych zvedla. Nesnizi mu to. A "jeho" cizi deti nikoho zqjimat nebudou. Ty snad maj otce

barulina
8. pro 2020

Je bezne zebse s nastupem do skoly alimenty zvysi nanzaklade pozadavku ditete

kl13
autor
8. pro 2020

Nechci ho nějak oškubat to ne!! Jen zkrátka syna vìdá,když on má čas (jednou max. Dvakrát do roka),má ,,STRAŠNĚ'' vytíżenou práci 😂...

andelka
8. pro 2020

Základní plat myslíš minimální? Řekla bych,že soudy nejsou blbé a skutečné majetkové poměry nebude tak těžké zjistit.
Podala bych návrh na zvýšení.
Já mám na kluky stejně,od r 2014, ale otec platí věci navíc ( právě ty obědy, družinu), na dalších nákladech se podílí a bere si je často. Takže já jsem spokojená ( taky jsem teď na RD). U vás to takhle nefunguje, navíc ex tají příjmy. A děti jeho partnerky opravdu nejsou jeho vyživovací povinnost. Znám víc chlapů,kteří toto na ospod nebo u soudu tvrdili a rychle je vyvedli z omylu. Držím palce.

verulevrtule
8. pro 2020

Určitě zkus 😉 já mám alimenty, ikdyz jsme spolu, nebylo možné z něj dostat nějaký peníze, na celou domácnost mi dával 2000 a to ještě jak kdy, tak jsem prostě požádala o alimenty 🙂

kajahen
11. pro 2020

Dobrý večer,
i když to sem úplně nepatří, tak bych vás chtěla o něco poprosit. Korona krize mi zkomplikovala psaní maturitní práce a proto bych se chtěla zeptat, jestli by mi někdo nebyl ochoten vyplnit dotazník, který zabere pár minut vašeho času. Dotazník se týká výživného a zaměřuje se hlavně na matky samoživitelky, ale může to vyplnit kdokoliv, kdo má děti. Děkuji a zde je odkaz na dotazníček https://www.survio.com/survey/d/Q5N5Z9R9F8B3G9D...