Ahoj,chtěla bych se orientačně zeptat. Syn timto rokem nastoupil do školy,tím pádem se i jeho životní nároky zvýšili (roste = vic jí,škola - druzina,obědy svaciny,sem tam i divadla nebo fotograf,atd..) Od bývalého partnera (otec od syna) dává 3000,=kč od roku 2016.Tvrdí mi že ma smlouvu na zakladni plat a ze ma jeste 3 vyzivovane děti(nejsou jeho a ani je nema psany na sebe),nejsou ,,svoji''. A jeste mi tvrdi ZE mi dava moc...a tak moje otazka zní MÁ VUBEC cENU,ABY se zvysili alimenty na 4000,-kc?( myslim podaninavrhu k soudu,kdyz ma udajne zakladni plat? Dekuji
@uzivatelkapetra nyní jsem na RD,syn zároveň je atopik,ale uz to neni zak zle,bere zirtek + magnesium kazdy den 6 tabletek....jen se bojim aby synovy neubrali 😑
Návrh určitě podej, podle mě ti to zvednou max o 500 to záleží na jeho platu, ale pokud jsi na RD tak.ti to nesníží určitě. Vyživovací povinnost má jen jednu a to na svého syna. Jdi do toho.
Pokud neprispiva nad ramec urcite bych zvedla. Nesnizi mu to. A "jeho" cizi deti nikoho zqjimat nebudou. Ty snad maj otce
Je bezne zebse s nastupem do skoly alimenty zvysi nanzaklade pozadavku ditete
Nechci ho nějak oškubat to ne!! Jen zkrátka syna vìdá,když on má čas (jednou max. Dvakrát do roka),má ,,STRAŠNĚ'' vytíżenou práci 😂...
Základní plat myslíš minimální? Řekla bych,že soudy nejsou blbé a skutečné majetkové poměry nebude tak těžké zjistit.
Podala bych návrh na zvýšení.
Já mám na kluky stejně,od r 2014, ale otec platí věci navíc ( právě ty obědy, družinu), na dalších nákladech se podílí a bere si je často. Takže já jsem spokojená ( taky jsem teď na RD). U vás to takhle nefunguje, navíc ex tají příjmy. A děti jeho partnerky opravdu nejsou jeho vyživovací povinnost. Znám víc chlapů,kteří toto na ospod nebo u soudu tvrdili a rychle je vyvedli z omylu. Držím palce.
Určitě zkus 😉 já mám alimenty, ikdyz jsme spolu, nebylo možné z něj dostat nějaký peníze, na celou domácnost mi dával 2000 a to ještě jak kdy, tak jsem prostě požádala o alimenty 🙂
Dobrý večer,
i když to sem úplně nepatří, tak bych vás chtěla o něco poprosit. Korona krize mi zkomplikovala psaní maturitní práce a proto bych se chtěla zeptat, jestli by mi někdo nebyl ochoten vyplnit dotazník, který zabere pár minut vašeho času. Dotazník se týká výživného a zaměřuje se hlavně na matky samoživitelky, ale může to vyplnit kdokoliv, kdo má děti. Děkuji a zde je odkaz na dotazníček https://www.survio.com/survey/d/Q5N5Z9R9F8B3G9D...
Samozřejmě že má. Za podání žádosti nic nedáš,ale pozor, nevím jakou máš životní úroveň ty a jakou tvůj ex, ale částka může jít jak nahoru, tak i dolů.
A cizí děti určitě nejsou jeho vyživovací povinnost