Ahoj holky, potřebuji poradit a ujistit se, že budu mít vše správně vyřízeno. Před čtyřmi týdny se mi narodilo miminko. Rodný list jsme obdrželi teprve před pár dny. Co vše musím oběhat? Zdravotní pojišťovnu nahlásím dnes, kopii RL jsem poslala zaměstnavateli, mateřskou mám vyřízenou už před porodem. Je ještě něco, co musím nahlásit? Je to moje druhé dítě ale po osmi letech. Pamatuji si, že jsem ještě byla s RL na úřadu práce a něco tam hlásila, ale teď jsem žádnou takovou povinnost nenašla... Můžete se prosím se mnou podělit o vaše čerstvé zkušenosti? Díky!
Já nic řešit nemusela. Na pojišťovnu jsem syna nahlásila hned v den narození (napsala jsem e-mail), RL mi vystavili ještě v porodnici. Do evidence obyvatel jsem nic nehlásila, přišla mi pak jen sama složenka na zaplacení popelnic. Jediné co, tak jsem si pak přes datovky žádala o rodičák a porodné, na které jsem měla v té době nárok.
@klokanka31 záleží jak to mají, v Brně malé děti třeba neplatí
Já si třeba vyřizovala kartičku na mhd s rodným listem malé
My po porodu hlásili malou na evidenci obyvatel, a taky jsme za ní hned platili poplatek za popelnice.