Ahoj nemáte některá stejný problém? Skončila mi 7.6 rodičovská dovolená, zároveň mi dal zaměstnavatel dohodu o ukončení pracovního poměru také k 7.6, ale na PÚ mi řekli, že podpora mi bude počítána zřejmě z rodičovského příspěvku. Volala jsem na inspektorát práce a tam mi bylo řečeno, že to má být z průměrného výdělku od minulého zaměstnavatele, tak nevím komu mám věřit, jedná se mi o dost peněz, tak jestli mi někdo neporadí a neměl stejný problém...Díky
Také myslím že to tak bude jak piše j.a.n.i. ja to mám trochu podobné a dostala jsem podporu první 2měsíce 3450,- další 2měsíce 2850,- poslední měsíc 2150,- Je to síla ja jsem ještě samoživitelka tak se vším mám 6000,-byt mě stoji 3500,- Uplna kalamita,když tak si zavolej na Úřad práce oni ti musí řádně odpovědět.Ahoj Žaneta
Ono tedy pokud už máš PP ukončený a jsi nahlášená na UP, tak je to stejně jedno, i když to bude ta horší varianty, tak konec PP už nezměníš.
Holky díky. Kalamita to je, už jsem tam volala a řekli mi až co jim vyplivne počítač, dobrý co. Ale asi prý jak píšete tu minimální podporu... ☹
Ahojky potrebovala by jsem poradit...
k dnesnimu dni mi konci rodicovska zatim jsem od socialky nic nedostala(dopis nebo nejaky doklad o ukonceni rodicaku) jenze ja jsem jeste nepracovala druhou skolu jsem dodelavala s malym... praci si hledam intenzivne, ale bohuzel se nedari... proto me zajima jestli mam vubec na nejakou podporu narok? 😅. muzete mi prosim nekdo poradit?dekuji...
j.a.n.i dekuji za info... dneska jsem byla uz na pracaku, ale je to tam nejake zmatene.. 😅 takze jsem se nedozvedela vubec nic... 😀 kamaradce dosel dopis par dni pred ukoncenim rodicaku... tak jsem predpokladala, ze i me dojde... 🙂 na pridavek na dite nemame narok... 😒 tak diky moc.. jsi me potesila... 😉
Ahoj, mám dotaz - jak se v roce 2011 vypočítává podpora v nezaměstnanosti? Píšou, že z průměrné mzdy - ale je to za jaké období? 3 měsíce, 12 měsíců??? a započítávají se k tomu různé příplatky? 13. plat?Děkuji.
@korduna Pokud si podepsala dohodu ke stejnému datu jako ti končí rodičovská, tak si myslím, že spíš dostaneš tu minimální podporu dle průměrné mzdy ve státě, tj. asi 3000,-, ale 100% to nevím. Pokud bys ještě po RD chvíli chodila do práce, tak by to mělo být z výdělku v práci.