Výpočet nemocenské. Jak se bude počítat?

26. črc 2020

Dobrý den,
Prosím o radu. Řeším finanční stránku. Ze zdravotních důvodů budu na rizikovem těhotenství. Jak se mi bude počítat nemocenska kdyz jsem duben az červen ošetřovala syna? A jak se následně vypočítá mateřská? Běžně si měsíčně vydělám 20 tisíc čistého. Ale ty tři měsíce jsem měla výplatu 9994, 6844 a 1999. ( Střídali jsme se v OCR ) Bojím se velkého finančního propadu.
Děkuji za info

adela1399
26. črc 2020

Počítá se za poslední rok v práci. Pokud jste měla do té doby každý měsíc 20tis čistého a poslední 3měsíce do 10tis,tak si myslim,že cca socialka bude posilat po 2měsících 14tis měla jsem to podobné..ale nejdříve dávají 60% pak po 30ti dnech 66% a pak po 2 měsících 70% a to bude i mateřská.

leniczka23
26. črc 2020

OCR se nezapočítává vůbec.. proste se nemocenská a následně i mateřská vypočítá z posledních 12 odpracovaných měsíců. Tzn že z normální výplaty nikoli z OCR, nebudeš na tom vůbec tratna.

j.a.n.i
26. črc 2020

No, jelikož se nemocenská počítá z hrubého a vůbec netušíme, jaké uplatňuješ odpočty na daních, tak je informace o čistém platu naprosto irelevantní. A jinak, jelikož se počítá z denního průměru, tak tam OČR nehraje roli.