Vyplnění žádosti o příspěvek - pojišťovna ministerstva vnitra. Poradíte, prosím?

Holky, prosím poraďte, jak to mám správně vyplnit? Chtěla bych žádat o proplacení rotavirů pro malou. 211 přispívá 2000 + mohu dát svých 500. To mi skoro proplatí dvě dávky (1300 + 1300). Jak to tam vypsat?
1. Žadatel - vyplním údaje dcery + moje údaje (rodič)
2. Specifikace programu - dva doklady, tedy dva datumy a dv částky

A to že postupuju svůj příspěvek dítěti mohu vypsat do toho samého formuláře dolu nebo to musím na zvláštní formulář? Protože v tom formuláři je žadatel dcera, ne já. Jsem z toho zmatená 🤯

Děkuji!

luckavobo
3. lis 2022

@marketanovakova14 Nemáš v blízkosti pobočku? Tam to vždy za pomoci paní vyplním a je to.

majena39
3. lis 2022

@marketanovakova14 tenhle papír ne už asi k prdu, uz přijímají jen elektronické žádosti přes e-komunikaci 🙂

glk
3. lis 2022

@majena39 taky si myslím, že už je to jen tak E-komunkace a je to teda velké zjednodušení..

marketanovakova14
autor
3. lis 2022

@majena39 Čekám na údaje do e-komunikace, tak jsem to chtěla poslat přes datovku. Papírově ještě berou, jen už ne přes email.

majena39
3. lis 2022

@marketanovakova14 ahaaa, tak to jsem nevěděla, měla jsem pocit, že jsem četla právě, že jen ta e-komunikace. 🙂 Každopádně s tím příspěvkem pro dítě netuším jak to je, ještě jsem nevyužila, ale taky se chystám v prosinci, tak dej vědět kdyžtak jak to dopadlo 🙂

somalicats
3. lis 2022

@marketanovakova14 Dokud se to resilo papirove, tak na postoupeni penez diteti se vyplnoval extra formular, kde jsi byla jako zadatel Ty a uvadelas tam to dite, kteremu to podstupujes.
Mam ale takovy dojem, ze uz Ti to nevezmou ani pres datovku, jen pres e-komunikaci nebo osobne na pobocce. Na podani mas 3 mesice, takze pokud to neresis na posledni chvili, tak bych spis pockala na ty prihlasovaci udaje do e-komunikace.

marketanovakova14
autor
4. lis 2022

@somalicats Děkuji. Volala jsem na infolinku a ano, postoupení se píše na druhý formulář.
Já právě myslela, že doklady se dávají do konce roku. Tak teď na to spěchám, abych to stihla do těch 3 měsíců. Máš, prosím, zkušenost, jak je to s více doklady? Za očkování rotavirů mám 2 doklady, jeden je do 3 měsíců, druhý je starší 3 měsíce. Na netu mají uvedeno toto (viz dále). Z toho chápu, že by mi měli vzít oba, když se to týká jedné vakcíny, že? Děkuji!

“Žádost o příspěvek je možné podat do tří měsíců od úhrady produktu nebo služby nebo ukončení pobytu („realizace“). Doklady k jedné položce lze sčítat, pak se lhůta počítá od nejnovějšího dokladu.”

marketanovakova14
autor
4. lis 2022

@majena39 Já právě taky využívám poprvé. Paní na infolince mi ještě poradila, abych žádala na očkování - tam můžu žádat 2000,- + plus svých 500. Např. u plavání, na které mám také doklad je jen 1500,- plus 500,-, takže bych dostala o 500,- méně. Už jsem odeslala. Až mi to schválí, tak dám vědět 🙂