Zdravim Vás. Situace která u nás nastala se má takto. Můj manžel má 11leteho potomka s bývalou přítelkyni. Platí alimenty a ona teď zjistila, ze jsme se vzali a máme miminko. Po nás chce peníze , ze ví, ze už se k ni manžel nevrátí a ze je ochotna dítěti změnit příjmení a vymazat otce z rodného listu. Je tohle vůbec možné? Změnu příjmení to chápu ze nejspíše jde, ale tím ze manžela zbaví otcovství a neplatil by alimenty, samozřejmě s jeho souhlasem, jde to? Zajímá mě to zda to jde, nebo na nás šíje nějakou bodu, nechceme problémy. Děkuji za odpověď.
Nelze
Vymazat jen tak otce z RL nejde, a navíc by tím kluka připravila o výživné, to by byla sama proti sobě ne?
@bartunci2012 pripravila, ale taky po nás teď chce peníze (větší sumu)- jakoby jsme ji dali alimenty dopředu asi do 18 let dítěte. Takže by o peníze nepřišla.
Nepripripravila.
@maaaadlaaaaa ještě říkala něco o zřeknutí otcovství. Ze by tedy asi vymazán z rodného listu nebyl, ale nemusel by se k němu hlásit? Nevím co to zkouší.
A manžel by to tak chtěl? On se o toho syna nezajímá, nestýká se s ním, nechce se k němu hlásit jako otec? Žil s nimi někdy, zná ho ten kluk?
Tohle je blbost, je dotčená a kope kolem sebe. Hlavně jestli je klukovi 11 a ona je bez chlapa, tak ten kluk za ním bude chtít, pokud se do teď staral, zajímal a byl pro něj dobrým otcem i za těchto okolností. Kluk už není zase tak malý a ona by měla víc přemýšlet nad tím, aby byl spokojený on a ne být sobecká a uražená, že si její ex dovolil být šťastný jinde.
Šlo by to pouze v případě, pokud by ona měla partnera (možná to musí být dokonce manžel), který by si chtěl dítě osvojit, tam by potom se souhlasem všech zúčastněných mohla změna projít.
@j.a.n.i ano,nějak takhle to bylo v našem případě,respektive v případě mého chlapa a jeho ex...
Jestli se matka syna takhle začala chovat po tom, co jste se vzali, tak tam musí být super atmosféra a vztahy. Ve výsledku tímhle chováním nejvíce trpí syn.
I kdyby to se souhlasem otce šlo, on by s tím souhlasil?
Jen dělá bububu, zhrzená milenka... Nebrala bych na to zřetel, snaží se vydírat.
Podle mě potřebuje umořit nějaké dluhy s tak to zkouší takhle.
Ano lze to, mám čerstvou zkušenost
Jestli na tohle manzel pristoupi tak je to pekny krivak
Pokud by si našla jiného muže a ten by si chtěl syna adoptovat, tak pokud by s tím jeho otec souhlasil tak to jde. Moje mamka to tak měla, můj táta teda neplatil alimenty. Vzala si jiného muže, a on zažádal o adopci, můj otec souhlasil, a šlo to. Jen to trvalo snad 2roky,muj otec nechodil k soudům. Je to trochu jiný případ ale jde to
Bez jineho otce to nejde. A urcite nych ji nic neplatila. Prijdete o penize a jeste si vysoudi zvyseni vyzivneho
Vymazání otce t RL jde pouze tak, že bude soudně zbaven rodičovské odpovědnosti - jako lupm a darebák velkého kalibru. Ale aliky by platil porad!
Pokud by chtěl, aby si ho tvůj přítel osvojil, musíte být min rok manželé a s jeho souhlasem..
Ani bych to nezjišťovala, copak manžel syna nemá rád? Proč byste to dělali, jak by to synovi jednou vysvětlil, že se mu nechal vymazat z narození??? To je kravina, jen tak to nepůjde, také si myslím, že to jde jen do určitého věku a myslím, že jeho matka je jen zhrzená a vyhrožuje, ale udělat to už jen tak nepůjde a ani by to spíš nešlo, proč by si dělala problémy.
@volcok87 jak to jde udělat jestli se mohu zeptat ?
Nelze. Chtěla jsem z RL vymazat mého otce a nelze to.
když mu změní přijmení, tak to neznamená, že nebude muset platit alimenty. Tj blbost. Každopádně i se změnou příjmení musí otec souhlasit, a s vymazáním už tuplem. Nesmysl. Nemůže nic takového sama udělat. Ale jo, může požadovat vyšší alimenty.
Mám takový pocit, že popření otcovství může být podáno pouze do 6 let věku a není to tak jednoduché, protože vypsání otce z RL není ve prospěch dítěte a už vůbec z tohoto důvodu, že je jeho matka dotčena a cvaklo ji, že se jí chlap nevrátí. Nejsem si zcela jistá, je lepší si zavolat na nějakou poradnu. 😉