holky, jde udelat vymaz otce z rodneho listu?Otec o syna nekevi zajem.
dekuji
Jedině by to nebyl skutečný otec.
Pokud nemá zájem a nedělá problémy, nechala bych to tak… dítě má aspoň jednou šanci po něm něco třeba zdědit 😉
@vladenkamaminka ono i kdyby problémy dělal, tak ona sama s tím nic nenadělá, myslím s tím RL.
@j.a.n.i já vím, proto píšu, ať to neřeší, pokud nejsou problémy, tak to nestojí ani za přemýšlení jak by to šlo-nešlo
@vladenkamaminka dluhy🤣🤣
holky dekuji, ja to neresim tohle jsou proste utoky ze strany otce. Budu to ignorovat
@marselina no někdy je to osud 😂 ja otce do RL nedávala, říkala jsem si, stejne ani nic nemá a jen dluží, nezajímá se, nestará a co čert nechtěl tak se po 13.letech zvetil a dnes ma firmy a na kontě miliony 😂😂😂
ano jedna se o manzela, syna mame z ivf.Syn nyni 2,5roku
Mě by zajímal důvod, nechce platit alimenty? Nic jiného mě nenapadá, proč by to chtěl ...
@moudivlacek rozesli jsme se a chce se zbavit zodpovědnosti, uz to takhle udelal se dvema svyma detma.
Jedno si napsal na sebe novy manzel jeho byvale partnerky, druhe dite ho ma uvedene v Rl, tam doslo pro zmenu prijmeni
@j.a.n.i Tak pokud je dítě počato v manželství, tak je automaticky otec daný. A jelikož když to není v manželství, je otec ten, kdo podepsal papíry, tak pokud to je z IVF, tak tam by ani ta genetika (jako že není bio-otec) u soudu nepomohla. Takže ano, vymazat se jaksi nemá jak.
@marselina Ano, může se vzdát dítěte ve prospěch jiného otce - tzn. pokud někdo jiný řekne, že má zájem si dítě osvojit a on řekne, že s tím souhlasí, je to možné. Ale musí na to být dva - jeden nechce a druhý chce. U kojenců / batolat možné. Ale - to znamená, že ten nový otec, i kdybyste se rozešli, je pořád otcem, je to prostě jako u adopcí, on si de-facto dítě adoptuje za vlastní.
Nicméně pokud nenajde někoho, kdo by si dítě chtěl takto "adoptovat" (a platit na něj, kdybyste se rozešli), tak se z vyživovací povinnosti nevyvlíkne.
Naopak změnit dítěti příjmení na tvoje, to by spíše udělal tomu dítěti službu, že by ti to odsouhlasil - pokud o dítě nestojí, nechce si ho brát a tak. Tam bych ho vedla k tomu, ať to klidně udělá, bude to celkově jednodušší. Ale z RL se tím nevymaže.
Z důvodu nejeveni zájmu ne. Není to v zájmu dítěte, nemít v RL otce.