Ahoj všem,
Nechci tu nějak fňukat, ale už začínám být opravdu psychicky vyčerpaná. Máme v práci posledni dobou velmi toxické prostředí, které vyvolává jedna kolegyně. Očividně má problém s mým těhotenstvím a práci mi neulehčuje. Stále si říkám, že to ještě vydržím do konce listopadu, protože mi nabídli odchod o měsíc dříve. Trochu se bojím aby to tak bylo, protože kolegyně je druhou rukou šefa... neboli spíše mu hodně leze do zadku a donášejí si navzájem, každého pomlouvají apod... to je věc co taky špatně nesu. Je tu s námi půl roku a od té doby je ta práce zlo.
Dává mi to psychicky zabrat celé prostředí, jedu stále o sto šest ať mi je nebo není blbě, žádná úleva pro mě nic. Věčne jsem v praci pres časy, protože se nestíhá.
Předminulý týden onemocněla jedna kolegyně a po ni nasledující den i tahle druhá. Zustala jsem v praci sama.. což je docela mazec. Máme mnoho objednávek, resim maily a teleofnsty se zákazniky. Neodchazelo nám zbozi lidi nastvany, nestihal mi sklad a byli to opravdu nervy. Ani na jednu jsem se nezlobila a jeste se jich ptala zda uz je lepe a ze pokud neni at to jeste vylezi ze zdravi je hlavní. Tento tyden nebylo dobre me. Napsala jsem jim ze mam teplotu a ze jsem nachlazena tak ze to vylezim. Ani jedna doted neodepsala ani se nezaptala jak mi je. A jeste jsou v praci protovne kdyz se nekdo ze skladu zepta kde jsem tak nezute odpovidaji ze jak to maji vedet. Nevim proc. :( moc me to mrzi. Kor kdyz j se vzdy jak krava ptala, nikdy jsem se v praci na svuj momentalni stav nevymlouvala. Stejne tak mi hnusnymi pozdravy davali najevo problem kdyz sem se po tydnu vratila v lete z dovolene. Rekla bych ze zastanu spoustu prace a vzdy po sobe nechavam cisty stul. Kdyz sem na dovolene tak si vzdy stezuji ze nestihaji. No teď uz k věci. Zase jsem kvuli tomu probrecela vecer i kdyz by mi to mohlo byt jedno. Ale jsem pomerne citliva. A mam takovy tizivy pocit na srdci z toho. Uz mám pocit ze se to na me fakt hromadí a nemam na to silu. Chtela jsem klidne tehotenstvi a ne se furt nervovat. Zase si rikam ze muze byt i hur. Jak byste resili moji situaci? Uz jsem ve stadiu kdy si rikam ze mi za to ty penize nestoji. S pritelem finance mame a situaci dáme i bez meho stoprocentniho platu. Momentalne mam od obvodaka nemocenskou vypsanou do patku na to nachlazeni. V pondeli jdu do práce a ve 13 hodin na kontrolu na gynekologii. Přemyslim zda pokud to bude mozne se s pani doktorkou nedomluvim na pokracovani. Kazdopadne je mozne nemocenskou vypsat znovu v podstate po vikendu ?
Děkuju všem moc za vase postrehy a názory.
@lenoulinkaa a jde vůbec pokračování u jiného doktora ?
@kok123 ano, jde. Jen tam nesmí být jediný den prodlevy.
Já nejsem zastáncem marodění v těhotenství jen tak, abych byla doma v klídečku a teploučku, ale tady bych se jim na to vykašlala, dělat přesčasy ve stresovém prostředí, by se mi nechtělo. (Tipuji, že ty přesčasy nikdo neocení.) Žádný nervy nestojí za to.
Akorát počítej s tím, že když budeš doma marodit, tak jsi omezená vycházkami. Nevím v kolikátem jsi týdnu těhotenství. Třeba měsíc se to dá zvládnout obzvlášť, když je ti blbě, ale víc by bylo o moje nervy.
@levandule_k upřímně já byla na pokraji sil a vycházky mi bylo fuk, stejně od rána do večera jsem trávila na wc a líp mi bylo až mezi 7-8mes a to teda nejsem citlivka, ale to byl strašný masakr, tak zle mi v životě snad nikdy nebylo
A co nějaký kompromis? Máš to za pár, takže co se domluvit se šéfem narovinu jak to je - práce ano, ale bez přesčasů a nadbytečných stresorů. A kolegyně ať si koukaj jak chtějí, chce si to ale zatím stát, a nedělat jim ze sebe blbce.
Já taky nejsem zastáncem neschopenek, když ti nic není, ale v tomhle případě bych se jim na to vykašlala. Máš to jen na chvíli a jsou horší lidi co zdimaji stát ještě víc než vynervovana, přepracovaná těhotná. Skoč si za praktikem, ať ti to prodlouží, že ti ještě není úplně dobře a domluv se na gynde ať ti to navazuje. Jen počítej s vychazkama. A na kolegyně se vykašli, ono se říká, pro dobrotu na žebrotu. Myslíš, že je trápilo jak ty to zvládáš? Musíš být trochu ,,mrcha" jinak budeš ta hodná, hloupá holka co to vše udělá. Nauč se říkat ne a postav se za sebe. Budeš se kolikrát muset postavit za svoje dítě a vylézt z komfortní zóny, tak to zkus. Vím že tě to mrzí a v těhotenství je člověk ještě citlivější, ale oni si nezaslouží aby ses kvůli nim trápila. Já si říkám, že moje slzy jsou jen pro ty co si to zaslouží, to oni nejsou.
Jinak po tom co jsem předčasně porodila mám priority někde jinde. Už jsem sobečtější a spoustu věcí už bych udělala jinak. Tak mysli na sebe a mimi a nějaké kačeny hoď za hlavu.
@jjasmina Tak pokud je ti takhle blbě, tak je jasný, že jsi ráda, že ležíš a nemusíš se ani hnout.
@kok123 Taky jsem taková bývala, než jsem přišla na to, že to stejně nikdo neocení a ať se chováš jakkoliv férově a hezky, tak se stejně vždycky najde někdo, kdo tě pomluví. K dotazu. Na nemocenské bych zůstala a v práci se můžou kolegyně klidně stavět na hlavu a odpichovat se ušima.
moc Vám všem děkuji za názor. Bohužel se šéfem moc domluva není. :( klade teď na nás ještě větší nápor. Na poradě jsem se snažila domluvit ale obhajoval si své a nemělo to moc smysl. Já se furt trapim prave ze je v tom nechám, ale asi máte pravdu. Na druhou stranu bych ráda taky byla v klidu a těhotenství si trochu uzila a ne jen s nervama z práce. Poradím se s doktorkou a uvidíme. Moc vám děkuji za podporu.
Vyprdni se na ne, pokud jsou takový, tak jim nebude nic dost dobry, s tou letní dovolenou si mě dostala, každý má nárok na dovolenou, marozeni a pokud nestíhají tak ať jdou za šéfem, ať přibere posilu.. takovým nebude nikdy nic dost, když oni mají dovolenou, tak je zasloužena a když ty tak je to nefer.. nestojí to za to, tehotenstvi by sis podle mě měla uzivat, je to max parkrat za život😁 takže byt tebou prdim na ne😊tvou citlivou povahu chapu, v tehu je to nejspíš ještě trochu horsi, ale jak se to říká, nedelej si starost s tím co si mysli ten, za kým by sis nesla pro názor/radu.
Hele když se šéfem není domluva a nesnaží se ani trochu on, nevím proč by ses měla tolik snažit ty. Zamysli se, je ti přednější to abys nepridelavala šéfovi starosti nebo zdraví tvého dítěte. To dítě tvoji nervozitu vnímá. Hlavně se neprepinej ať třeba předčasně neporodis, vím o čem mluvím.
@guliii děkuju za názor. Samozřejmě mi jde o miminko. A po včerejsku co jsem se vse dozvedela mi je šef uz jedno. Jen to je takovy ten psychicky boj uvnitr me. Snad mi pani doktorka nemoc napise ať muzu byt v klidu. V podstate od pondeli ma dorazit nahrada za me. Tak si ji bude muset zaucit pripadne sám.
Děkuji moc za nazor. Je fakt ze bych nerada riskovala predcasny porod a nebo ze se me nervy na miminku nejak poznamenaji.
Upřímně, je to JEN práce. Je ta firma tvoje? Máš nějaký benefit z toho když tam jsi přesčas? Jak se tebe konkrétně dotkne něco čím se stresuješ?
Vím že je to těžké, ale v tomhle případě je tvé zdraví, a zdraví tvého miminka důležitější než to jak se na tebe dívají kolegyně v práci.
Pokud se šéfem není řeč, tak si prostě dělej svoji práci, ale nestresuj se zbytečně. Kolegyně ti můžou být u zadku a nepotřebuješ se jim zavděčit.
Hlavně klid a přeji pohodový zbytek těhotenství a porod.
@gracetheworld moc děkuji. Máte pravdu. Tak doufám, že mě moje doktorka pochopí.
@kok123 jestli chceš pokračovat v nemoci, tak ať ti neschopenky navazují. Jinak budes placena zase od 1. dne. Tzn. nesmí ti skončit v pátek a další navazovat v pondělí.