Trvalé bydliště dítěte jinde, než kde bydlíme. Problém?

mishutkaa
23. zář 2015

Ahoj, Já i přitel Máme nahlášene trvale bydliště u svych rodičů, přitel v Praze, ale ja kousek za Prahou(okr.Kladno).Někde jsem četla ze Dítě dostane automaticky trvale bydliště po matce,nebude to pak problém na úřadech nebo s doktorkou? Dekuji

j.a.n.i
23. zář 2015

A v čem by měl být problém?

blahova_andrea
23. zář 2015

četla jsi to správně. dítě bude mít stejnou adresu jako ty a i stejnou zdravotní pojišťovnu, automaticky. problém myslíš v čem? že by ti dítě doktor nevzal? to je o domluvě. my taky v brně nebydlíme, ale všechny doktory tam máme 😉 na úřadech nevím čeho se bojíš. dneska je běžné, že lidé mají jinou adresu, než kde se zdržují a vše vyřizují

lovekelly
23. zář 2015

proble to bude napr se skolkou, protože většinou te odkazou na tve trvale bydliste a ty slozite vysvetlujes, ze tam nejsi..

somalicats
23. zář 2015

@j.a.n.i No, já řešila přehlašování dcery do Prahy po přestěhování se, kdy mi ve zdejší škole řekli, že berou děti jen s trvalým pobytem na území městské části. To, že jsme do té doby měly obě TP 160 km daleko, nikoho nezajímalo (šlo o to, že nechtěli, aby jim místa ve škole zabíraly děti z okolních satelitů). Takže u nás to dopadlo tak, že po nějakou dobu měla v bytě, kde bydlíme, trvalý pobyt jen dcera - partner ho měl tenkrát stále ještě u své mámy (i když s ní už skoro 3 roky nebydlel) a já ho měla ještě dlouho v původním bydlišti 😀.
Takže tohle by mohl být asi jediný "problém" - školka či škola tam, kde je hodně dětí.

karlajasmine
23. zář 2015

jediny problem muze nastat u te skolky no.. presne jako pisou holku. U nas v mestske casti je bezne, ze berou do skolky jenom deti, ktere tu maji trvale bydliste.

somalicats
23. zář 2015

@karlajasmine Hodně záleží na tom, kam potom půjde dítě do školky - ségra se přestěhovala na vesnici za svým partnerem, trvalý pobyt má ona i obě jejich děti pořád u mamky 200 km daleko. Jenže na vsi mají ve školce málo dětí, takže s trvalým pobytem jinde než v jejich vsi problém nebyl.

karlajasmine
23. zář 2015

@somalicats Jo, tak to jo 🙂, My bydlime v Praze, takze tady je to proste preplneny no 🙂

te_reza
23. zář 2015

Taky mám trvalé bydliště jinde než kde bydlím, takže koukám, nejlepší stihnout změnu trvalého pobytu před narozením, co? 😖

somalicats
23. zář 2015

@karlajasmine My taky, jenže teď už s tím problém nebude, už jsem si trvalý pobyt taky přehlásila sem, takže mladší dcerka už ho má tady. A u nás by byl problém jak se školou, tak se školkou, tady je prostě přeplněno.

karlajasmine
23. zář 2015

@somalicats Jo, ja mam taky trvaly pobyt uz tady.. uz 2 roky.. rodice uz me I trosku uhaneli, at si to konecne prehlasim, at mi k nim prestane chodit posta..

blahova_andrea
23. zář 2015

@te_reza vůbec nemusíš nic stíhat před narozením. do doby než půjde do školky je to fakt jedno, kde má adresu. na to přehlašování máš tři roky 😉 navíc za tu dobu se toho může stát, můžete všichni žít zas úplně jinde a měnit znovu. já bych to nehrotila, dokud to není potřeba. teda pokud nejsi extrémně nespokojená s fotkou na občance, že by sis ji vyměnit chtěla 😅😀

te_reza
23. zář 2015

@blahova_andrea No tak to je fajn, lenost mi nedovolí běhat teď po úřadech...V bytě jsem nahlášená pouze na bytovém družstvě, kvuli poplatkům a jméno dítěte se nahlásí na matrice, i s příjmením, nejsme oddaní. Takže v podstatě nemusím řešit vůbec nic, jak tak koukám, že?

blahova_andrea
23. zář 2015

@te_reza právě, ono je to změnit trvalé bydliště, tím pádem občanku a s tou pak musíš oběhat absolutně všechno. to mě osobně se nechce dělat dokud to není nutné a vícekrát než je nutné 😅 vy si vyřiďte v klidu tu matriku se jménem a příjmením a to ostatní má mimčo automaticky po tobě. jen ho pak musíš nahlásit v bytě družstvu, že budou poplatky 2x. to se automaticky neudělá. ale adresa a pojišťovna ano.

te_reza
23. zář 2015

@blahova_andrea OK, díky za radu, během mateřské se snad ke změně trvalého bydleiště odhodám 😀

moulinkaa
23. zář 2015

@mishutkaa Držím palce, ať jste zdraví a je všechno v pořádku. 🙂 Souhlasím s holkami, u doktorů je to o dohodě a trvalý pobyt je důležitý až pro školku. A stěhovat se z Prahy asi neplánujete, že?

j.a.n.i
23. zář 2015

@moulinkaa Jak na které Praze, třeba na P14 stačila nájemní smlouva, TP nebyl nezbytný.

mishutkaa
autor
23. zář 2015

Děkuji všem za odpovědi, zajímal me právě ten dětský doktor aby nebyl problem 🙂 Školka je mi jasný, že to by problém mohl byt, ale to je ještě za dlouho 😉

j.a.n.i
23. zář 2015

@mishutkaa Ne, doktora zajímá reálný pobyt, s ohledem na případnou návštěvu a tak, trvalko je mu celkem fuk.