Ahoj, Já i přitel Máme nahlášene trvale bydliště u svych rodičů, přitel v Praze, ale ja kousek za Prahou(okr.Kladno).Někde jsem četla ze Dítě dostane automaticky trvale bydliště po matce,nebude to pak problém na úřadech nebo s doktorkou? Dekuji
četla jsi to správně. dítě bude mít stejnou adresu jako ty a i stejnou zdravotní pojišťovnu, automaticky. problém myslíš v čem? že by ti dítě doktor nevzal? to je o domluvě. my taky v brně nebydlíme, ale všechny doktory tam máme 😉 na úřadech nevím čeho se bojíš. dneska je běžné, že lidé mají jinou adresu, než kde se zdržují a vše vyřizují
proble to bude napr se skolkou, protože většinou te odkazou na tve trvale bydliste a ty slozite vysvetlujes, ze tam nejsi..
@j.a.n.i No, já řešila přehlašování dcery do Prahy po přestěhování se, kdy mi ve zdejší škole řekli, že berou děti jen s trvalým pobytem na území městské části. To, že jsme do té doby měly obě TP 160 km daleko, nikoho nezajímalo (šlo o to, že nechtěli, aby jim místa ve škole zabíraly děti z okolních satelitů). Takže u nás to dopadlo tak, že po nějakou dobu měla v bytě, kde bydlíme, trvalý pobyt jen dcera - partner ho měl tenkrát stále ještě u své mámy (i když s ní už skoro 3 roky nebydlel) a já ho měla ještě dlouho v původním bydlišti 😀.
Takže tohle by mohl být asi jediný "problém" - školka či škola tam, kde je hodně dětí.
jediny problem muze nastat u te skolky no.. presne jako pisou holku. U nas v mestske casti je bezne, ze berou do skolky jenom deti, ktere tu maji trvale bydliste.
@karlajasmine Hodně záleží na tom, kam potom půjde dítě do školky - ségra se přestěhovala na vesnici za svým partnerem, trvalý pobyt má ona i obě jejich děti pořád u mamky 200 km daleko. Jenže na vsi mají ve školce málo dětí, takže s trvalým pobytem jinde než v jejich vsi problém nebyl.
@somalicats Jo, tak to jo 🙂, My bydlime v Praze, takze tady je to proste preplneny no 🙂
Taky mám trvalé bydliště jinde než kde bydlím, takže koukám, nejlepší stihnout změnu trvalého pobytu před narozením, co? 😖
@karlajasmine My taky, jenže teď už s tím problém nebude, už jsem si trvalý pobyt taky přehlásila sem, takže mladší dcerka už ho má tady. A u nás by byl problém jak se školou, tak se školkou, tady je prostě přeplněno.
@somalicats Jo, ja mam taky trvaly pobyt uz tady.. uz 2 roky.. rodice uz me I trosku uhaneli, at si to konecne prehlasim, at mi k nim prestane chodit posta..
@te_reza vůbec nemusíš nic stíhat před narozením. do doby než půjde do školky je to fakt jedno, kde má adresu. na to přehlašování máš tři roky 😉 navíc za tu dobu se toho může stát, můžete všichni žít zas úplně jinde a měnit znovu. já bych to nehrotila, dokud to není potřeba. teda pokud nejsi extrémně nespokojená s fotkou na občance, že by sis ji vyměnit chtěla 😅😀
@blahova_andrea No tak to je fajn, lenost mi nedovolí běhat teď po úřadech...V bytě jsem nahlášená pouze na bytovém družstvě, kvuli poplatkům a jméno dítěte se nahlásí na matrice, i s příjmením, nejsme oddaní. Takže v podstatě nemusím řešit vůbec nic, jak tak koukám, že?
@te_reza právě, ono je to změnit trvalé bydliště, tím pádem občanku a s tou pak musíš oběhat absolutně všechno. to mě osobně se nechce dělat dokud to není nutné a vícekrát než je nutné 😅 vy si vyřiďte v klidu tu matriku se jménem a příjmením a to ostatní má mimčo automaticky po tobě. jen ho pak musíš nahlásit v bytě družstvu, že budou poplatky 2x. to se automaticky neudělá. ale adresa a pojišťovna ano.
@blahova_andrea OK, díky za radu, během mateřské se snad ke změně trvalého bydleiště odhodám 😀
Děkuji všem za odpovědi, zajímal me právě ten dětský doktor aby nebyl problem 🙂 Školka je mi jasný, že to by problém mohl byt, ale to je ještě za dlouho 😉
A v čem by měl být problém?