Ahoj,
chtěla bych se zeptat, jak to je, když bydlím někde a mám trvalou adresu uvedenou někde jinde. Stěhovala jsem se od našich, ale trvalou adresu mám pořád zapsanou u nich. V prosinci čekáme s přítelem miminko a vůbec nevím, jak se to řeší, kam musím na matriku, kde bude mít miminko trvalou adresu a slyšela jsem, že pak snad rodičák musím řešit v místě trvalé adresy? Řešil někdo něco podobného, víte jak to je nebo kde bych to mohla zjistit?
Moc děkuji 😎
Miminko bude mit stejnou trvalou adresu jako ty a vse budes resit tam.
My jsme si s manzelem prave kvuli miminku nechali predelat trvaly bydliste na misto, kde bydlime, i kdyz je to max. na tri roky... brali jsme se nedavno a kazdy meli jine trvale bydliste, tak to chceme mit jako rodina konecne vse stejne 🙂
Achjo to je to všechno složité 🙂 Já si právě nechtěla dávat TP sem, protože jsme pak měli v plánu v budoucnosti stěhování do baráku. Naštěstí jsem našla na netu články, kde píšou, že na matriku můžu jít kamkoliv ohledně otcovství tak aspoň něco, rodičák přežiju jete vyřídit, stejně jezdím k našim 🙂
@magdanaty Krásný den. Prosím potřebuji poradit. Nemáte někdo zkusenost? Čekáme miminko a jde mi o to, ze já bydlím s přítelem v jedné obci, ale trvalou adresu mám ještě u rodičů. Jelikož se příští rok budeme brát tak abych si ji teď nemusela měnit, nova občanka a vše a za rok znovu zase (běhání po úřadech). Chtěli bychom, ale aby mimco po narození mělo stejnou adresu jako pritel, kde teď společne bydlíme. Na úřadě jsem se ptala a paní mi řekla, ze to lze aby mimco adresu mělo jako tatínek, ale musím to nahlásit v porodnici před porodem. Takže vše bylo vyřešené. Teď ale pritel přišel s informaci od kamaráda, který mu řekl, ze bude problém s materskou a rodičovskou, ze musí mít dítě adresu tam kde matka jinak by nám ji taky nemuseli zaplatit. Nevíte o tom někdo něco více? Budu si tedy muset opravdu zmenit kvůli tomu trvalou adresu? A za rok po svatbě znovu obíhačka po úřadech? Mooc vám všem děkuji za info a pomoc. Už nevím kde jinde se ptát. Krásný den všem 🙂
@blanciii Krásný den. Prosím potřebuji poradit. Nemáte někdo zkusenost? Čekáme miminko a jde mi o to, ze já bydlím s přítelem v jedné obci, ale trvalou adresu mám ještě u rodičů. Jelikož se příští rok budeme brát tak abych si ji teď nemusela měnit, nova občanka a vše a za rok znovu zase (běhání po úřadech). Chtěli bychom, ale aby mimco po narození mělo stejnou adresu jako pritel, kde teď společne bydlíme. Na úřadě jsem se ptala a paní mi řekla, ze to lze aby mimco adresu mělo jako tatínek, ale musím to nahlásit v porodnici před porodem. Takže vše bylo vyřešené. Teď ale pritel přišel s informaci od kamaráda, který mu řekl, ze bude problém s materskou a rodičovskou, ze musí mít dítě adresu tam kde matka jinak by nám ji taky nemuseli zaplatit. Nevíte o tom někdo něco více? Budu si tedy muset opravdu zmenit kvůli tomu trvalou adresu? A za rok po svatbě znovu obíhačka po úřadech? Mooc vám všem děkuji za info a pomoc. Už nevím kde jinde se ptát. Krásný den všem 🙂
@michaelahou já mám se synem odlišnou adresu do teď (je mu 7let), v porodnici se nic předem nehlásilo (akutní císař ), až s rodným listem se zašlo na úřad (evidence obyvatel) města, kde měl trvalý pobyt manžel a přihlásil ho tam, myslím, že jsem u toho byla taky, ale už si nejsem jistá, jestli je to nutné. Mateřskou ani rodičák to nijak neovlivňovalo. Mohlo se něco od té doby změnit, ale myslím, že spíš ne. Oboje bylo psané celou dobu na mě.
mám jiné trvalé bydliště než tam, kde s manželem bydlím. Dcera má automaticky trvalé bydliště po mě. Jsou jí 3 měsíce a zatím to nijak neřešíme. Je to totiž v rámci jednoho města.
Co se týče vaší situace - pokud se máte příští rok brát, doklady bych řešila až za rok a s tím nechala přepsat trvalé bydliště dítěte
ahoj, já mám taky trvalé bydliště ještě u rodičů, protože jsme v nájmu a nemůžeme mít TB tady. Ano, musíš to pak řešit v místě bydliště, které bude mít miminko stejné jako ty.