Ahoj.
Jmenuji se Marie, v prosinci mi bude 17 let a asy na 75% jsem těhotná... Nevím co mám dělat protože, mám strach že mi to miminko vezmou :( muj přítel je stejně starý jak ja takže si ho nemůžem vzít do své péče. moje rodiče a ani jeho si to malé nechtějí vzít do péče a pravdě podobně nám ho vezmou :( ale já ho nechci dát pryč chci si ho nechat .. Poradíte mi ???? Moc vás prosim
Ahoj, sice blbý dotaz, ale proč si to dítě nemůžete nechat??
@avatarblue Jestli si ho nechat chceš, tak ti ho nikdo vzít nemůže. Proč si myslíš, že jo?
protože mi ještě nebylo 18 a v 17 mi ho nenechají ( to říkala mamka )
@avatarblue Ale to není pravda nemužou tě nutit se dítěte vzdát ano do 18 jsou za tebe zodpovědný rodiče ale nemužou tě k ničemu nutit jsi už skoro dospělá. Kdy ti bude 18? horší by asi bylo kde by jste bydleli co co nakoupili výbavičku a tak je to dost nákladné a není to jen tak uživit sebe a dítě
@hanahana ano byla
@marcela2222 protože mi je bude 17 a mamka říkala že mi ho nedají do me péče ale do její ale ona ho do péče nechce
A pokud by si ho ani jedni rodiče nevzali do péče než ti bude 18 tak by byl opatrovník OSPOD sociálka ale jak jsme psala musela by jsi se postarat aby jste měli bydlení a vše co bude miminko potřebovat
@avatarblue promin, ale jak na 75% tehotna? U dr jsi byla, tak co ti rekl?
@veverka83 zítra mi řekne výsledky z krve
@simca31 o vybavení pro miminko strach nemám budu mít vše co potřebuje ale strach mám z toho ŽE mi ho vezmou kvůli tomu že mamka si ho nevezme do péče :(
@avatarblue Nevezmou neboj jak jsem psala víše opatrovník by byla sociálka a byla by jsi než ti bude 18 pod dohledem
@avatarblue Ale takhle to nefunguje. Nikdo ti dítě nevezme, pokud máte co jíst, kde bydlet a o dítě se staráš. A jelikož nejsi plnoletá, tak jsou za tebe rodiče zodpovědní i v tom smyslu, abys měla co jíst a kde bydlet.
Co na to říká tvůj kluk, jak on to vidí, co děláte za školy?
Maruško, pokud tedy těhotná jsi (nejde mi na rozum, že to lékař nepoznal, to nemá ultrazvuk...?), ale to je momentálně jedno. To, co se děje u rodičů, vůbec neber vážně, protože si myslím, že Tě tímhle způsobem tak trošku tlačí k umělému přerušení, ale když si postavíš hlavu, mají smůlu. Pokud se těhotenství potvrdí, choď do školy, co to půjde, ale tak, abys ukončila ročník, což jak počítám, asi nevyjde, tak studium přeruš na vlastní žádost, abys mohla potom dostudovat, a nebo si nech vytvořit individuální plán, že bys byla za pár měsíců doma a chodila jen na zkoušky. Nevím, co umíš, jaké bys měla možnosti nějakého výdělku, to je v tuhle chvíli těžko radit, ale i ten otec by snad nějakou brigádu při studiu sehnal a zvládl. držím palce
Ahoj, jsi statečná. Pokud se těhotenství potvrdí zajdi na OSPOD v místě tvého bydliště. Tam ti pomohou, poradí.
@magdalenax děkuji moc kdy mi pomohla
Uz jsi byla u doktora?