Dobrý den jsem ve 28tt. Dostaly jsme se s přítelem ddo finančních potíží a hrozí nám vystěhování. přítel je živnostník, ale bohužel já nedostávám ani korunu a přítel vše neutáhne sám.On i já máme půjčku, ale v poslední době není ani na to, aby se splácelo. Chtěla jsem se zeptat, nevíte jak to je s dávkami, na co jako těhotná mám narok??? Musím ještě podotknout, že jsem hlášena na pracovním uřadě a z tama nepobírám ani korunu. Byla jsem na sociálce a sotva jsem vešla do dveří tak se ptaly na práci přítele a v tu ránu mě odbyly, ale jek je možné že i jiné maminy dostávají aspoň něco??? prosím poraďte... spěchá to... děkuji...
bohuzel dendinka ma pravdu. byla jsem na to pred 3 lety stejne , tak se pritel na oko odstehoval a bylo.. mela jsem narok na davky na bydleni a bylo hned lip... Pak nakonec odesel uplne tak my ho vyjmuli z prijmu a mela jsem narok i na ostatni davky jako byl socialni priplatek -ten uz je ted zruseny.
Kdyz mas manzela OSVC stejne musi na socialce dokladat danove priznani a vetsinou pak uz neni na davky narok . . Ted mam manzela je taky OSVC a od uradu beru jen rodicaka ani na ty daky na bydleni uz narok nemame ,protoze jsem proste vdana
Jedine zkusit hmotnou nouzi me napada ,ale k tomu nevim jake jsou podminky pro ziskani
ale přítel se přece nemůže počítat do společně posuzovaných osob. Jenom manžel nebo druh nebo rodiče, ne? Zajdi si ještě jednou na sociálku a řekni, že neodejdeš pokud ti to nevysvětlí.
Opravdu je to tak, tím, že jsi přiznala že máš přítele a jste v spolu v domácnosti, má k tobě vyživovací povinnost. A k tomu že je ještě živnostník, ten nemůže prokázat sociálce kolik ted bere, takže to berou dle zákona- podnikání je za účelem zisku, tj. pokud podniká, má zisk. Když nemá zisk, má ukončit podnikání a může žádat o dávky.
asi je chyba v tom, že si přiznala, že máš přítele