Ahoj, vedel by mi niketo poradit? Som zivnostnicka (OSVC) Slovensku - dane aj vsetky odvody platim tam, ale realne zijem v Prahe s priatelom. Nemam ani potrebu mat tu v CR zdravotne poistenie, lebo na bezne zdravotne prehliadky si chodim do BA a v akutnych pripadoch ma osetria. Zistila som, ze som tehotna. Logicky som sa chcela teda dopoistit aj v CR, lebo tehotna nebudem cestovat ku doktorovy na SR, aj rodit chcem v Prahe. Ale vypocitali mi sumu okolo 65 tisic kc na 12 mesiacov- poistenie tehotnej cudzinky v CR. Zda sa mi to vela najma ked platim riadne odvody do Unionu na Slovensko. Je moznost ze si budem vysetrenia a porod hradit sama a zdravotka mi to preplati? Nema niekto skusenosti prosim?
@makronka222 jo jepravda ze ked si tie ceny spocitam (pece + porod) asi je ta suma realna... skusim este zavolat do svojej poistovne ale asi si tu radsej uhradim zdravotko nech mam klud. Dik moc
To si musis vyresit se svoji pojistovnou, kazda ma jine podminky a moznosti, zda ti pak zde neco proplati, tezko rict. Zacala bych to ale resit. Jinak 65 za porod a peci tady mi prijde fine, si porad cizinec, platis si zdravko jinde, to je logicky. Ja si zlomila ruku v italii a musela jsem zaplatit cash 110 tisic, pak mi to teprve v cr proplatili... a to jsem byla 1 den ve spitalu.