Ahoj holky:o)
Som Slovenka žijúca a vdaná v ČR.Manžel je Čech.Rodiť by som ale chcela na Slovensku.Nevíte náhodou niektorá,aké doklady mi treba pred tým vybaviť?Alo je to s pojisťovňou?Bude česká pojišťovňa preplácať vyšetrenia a porod na Slovensku?Chcela by som totiž na Slovensko už když mi začne MD.Nevím ale co všechno to obnáší a tak.Díky moc moc za rady:o)))
Ďakujem za odpoveď:o)
@mija10 No, na to ti najlepšie odpovie tvoja zdravotná poisťovňa. Ale dosť by som sa divila, keby ti hradili pôrod. Podľa mňa to je ako keď normálne ideš z ČR zo EU, predpokladám, že hradia "nevyhnutnú starostlivosť" vo finančnej výške obvyklej v domácej krajine, to ale pôrod myslím nie je.
Keď si tak spomínam... Keď som ako tehotná bola u rodičov na SK, a už sa blížil termín, mala som poslíčky, tak som zašla k maminej gynekologičke, vyšetrenie som neplatila, oni si to nejako vykomunikovali s poisťovňou mimo mňa, ale s pôrodom neviem, ako by to bolo.
Potom sa nám raz stalo, že syn si zlomil v Nemecku ruku, viezla ho sanitka do nemocnice. Sanitku nám dali zaplatiť (bola od nemeckého červeného kríža), ošetrenie nič nestálo, zas to šlo priamo do poisťovne do ČR.