Dobrý den,prosím vás mám těžkou otázku.Jsem rozvedená již tři roky z tohoto manželství mám dva syny na které mám alimenty a přídavky momentálně jsem na pracovním uřadě s přítelem s kterým jsme a nejsme :( již delší dobu čekám dítě jsem na začátku čtvrtého měsíce k dítěti se hlásí když je potřeba koupit cokoliv z výbavičky pro mimčo co u ž nemám po klukách koupíto máme se i rádi,ale naše soužití je složitější s jeho životním stylem má problémy s tím že je pracovně hodně vytížený a uvolnění mu přináší posezení s kolegou v hospodě a když se vidíme a je opilý tak je agresivní nadává mi a je zlý nevěřím že by mě třeba uhodil ale neni to příjemné zažívat a už vubec ne pro děti,proto je náš vzath zatím v řešení.Sama žiju v bytě kd epo mě majitel doposud se vším všudy chce 9700,- ted se zateplovalo dělali se okna a výtahy a mluví o tom,že to chce navýšit ale to už nedám a přítel otec mého budoucího dítěte koupil malý baráček o veliksoti 3+1 s miniaturní zahradkou ale nebydlí tam a je v bytě u otce a nabídl mi že bych tam mohla s dětmi být jde mi oto než se narodí naše společné dítě kdyby jsme měli mezi sebou nějaké prohlášení že mě tam nechá bydlet a že mu budu platit nájem chtěl by po mě jen poplatky nic víc myslíte že by mi nějak pomohla sociálka ted pobýrám dopaltek na bydlení a i na živobytí ale nevim jak by to bylo v tomhle případě.Děkuji za případné reakce
Dobrý den ano zálohy na to bydlení co nám nabízí tak komplet se vším by mě to vycházelo na 5.700,- z toho je to vlastně 2.000,- voda a 3.500,- elektrika(elektrikou se tam i vytápí ten baráček) po porodu kdy jsme domluvený na částce co bude přispívat na dítě a plus rodičák tak to žádné dávky navíc nepotřebuju to zvládnu uplatit a měsíční položky i s nákupem se vejdu nebude to na vyskakování ale vyjdeme s dětma,ale spíše mi jde o tu dobu než porodím :( protože ted jsem na uřadě práce kde neberu nic a jsem vyplácvená z hmotné nouze tak nevím jak to bude jedna se zhruba o pět měsícu když budu počítat i měsíc porodu než se dostanu domu abych vše vyřídila a než mi přijde prvni rodičovský příspěvek.
Chápu to dobře, že jen poplatky - ty tedy nebudou tak vysoké, jako teď, těch 9700? Takže by ti zbyl rodičák, - ty poplatky a + alimenty na starší děti? Tedy až se malé narodí, teď do porodu nevím. A alimenty na miminko a také na tvé živobytí budeš mít pak od otce dítěte?