Samoživitelka v podnájmu od otce budoucího dítěte

vanisovi
30. kvě 2015

Dobrý den,prosím vás mám těžkou otázku.Jsem rozvedená již tři roky z tohoto manželství mám dva syny na které mám alimenty a přídavky momentálně jsem na pracovním uřadě s přítelem s kterým jsme a nejsme :( již delší dobu čekám dítě jsem na začátku čtvrtého měsíce k dítěti se hlásí když je potřeba koupit cokoliv z výbavičky pro mimčo co u ž nemám po klukách koupíto máme se i rádi,ale naše soužití je složitější s jeho životním stylem má problémy s tím že je pracovně hodně vytížený a uvolnění mu přináší posezení s kolegou v hospodě a když se vidíme a je opilý tak je agresivní nadává mi a je zlý nevěřím že by mě třeba uhodil ale neni to příjemné zažívat a už vubec ne pro děti,proto je náš vzath zatím v řešení.Sama žiju v bytě kd epo mě majitel doposud se vším všudy chce 9700,- ted se zateplovalo dělali se okna a výtahy a mluví o tom,že to chce navýšit ale to už nedám a přítel otec mého budoucího dítěte koupil malý baráček o veliksoti 3+1 s miniaturní zahradkou ale nebydlí tam a je v bytě u otce a nabídl mi že bych tam mohla s dětmi být jde mi oto než se narodí naše společné dítě kdyby jsme měli mezi sebou nějaké prohlášení že mě tam nechá bydlet a že mu budu platit nájem chtěl by po mě jen poplatky nic víc myslíte že by mi nějak pomohla sociálka ted pobýrám dopaltek na bydlení a i na živobytí ale nevim jak by to bylo v tomhle případě.Děkuji za případné reakce

lv
30. kvě 2015

Chápu to dobře, že jen poplatky - ty tedy nebudou tak vysoké, jako teď, těch 9700? Takže by ti zbyl rodičák, - ty poplatky a + alimenty na starší děti? Tedy až se malé narodí, teď do porodu nevím. A alimenty na miminko a také na tvé živobytí budeš mít pak od otce dítěte?

vanisovi
autor
31. kvě 2015

Dobrý den ano zálohy na to bydlení co nám nabízí tak komplet se vším by mě to vycházelo na 5.700,- z toho je to vlastně 2.000,- voda a 3.500,- elektrika(elektrikou se tam i vytápí ten baráček) po porodu kdy jsme domluvený na částce co bude přispívat na dítě a plus rodičák tak to žádné dávky navíc nepotřebuju to zvládnu uplatit a měsíční položky i s nákupem se vejdu nebude to na vyskakování ale vyjdeme s dětma,ale spíše mi jde o tu dobu než porodím :( protože ted jsem na uřadě práce kde neberu nic a jsem vyplácvená z hmotné nouze tak nevím jak to bude jedna se zhruba o pět měsícu když budu počítat i měsíc porodu než se dostanu domu abych vše vyřídila a než mi přijde prvni rodičovský příspěvek.