Ahoj holky, s otcem miminka moc nevychazime a tak se chci zeptat jak by jste takovou situaci resili vy? Zadali by jste po nem financni pomoc na vybavicku ci kocarek ? Mam na to vubec narok ? Pomocte mi prosim a poradte na co vse mam a nemam narok jsem mlada budouci maminka ;)
Moc vam dekuji za pomoc
http://www.pravnilinka.cz/soud-muze-urcit-vyziv... hele toto jsem našla
To je super moc dekuji ...
Ano nárok budeš mít. Ale musí se nechat zapsat do RL dítěte. Pokud tam nebude tak ho budeš muset po porodu zažalovat a půjdete na testy DNA. Ale pozor pokud už teď nevycházíte a jsi v nějakém 13týdnu tak nevím nevím jestli po porodu bude vycházet lépe. Navíc on tím že bude zapsán v RL má práva a i povinnosti (právo na styk s dítětem až bude starší tak si ho může brát i na víkendy když půjde k soudu) (povinnosti platit alimenty na dítě, možno i na tebe do 2let věku dítěte, plus samozřejmě pokud ti to soudce uzná tak i půlku výbavičky ti proplatí.) Bez zapsání v RL a před porodem bohužel nic nezmůžeš. Bude to tvrzení proti tvrzení (třeba že jsi byla nevěrná, a on že si nemůže být jistý že je otce ATD ATD) Kdyby jsi chtěla vědět více tak se zeptej třeba i do Vzkazu 🙂
ano, máš nárok na finance na pořízení výbavy pro miminko, není to nijak moc, ale podílet finančně se na tom musí. A vyživovací povinnost bude mít na miminko i na tebe, dokud budeš na rodičáku.