Dobrý den, chtěla bych se s roční dcerou osamostatnit. Chtěla bych se zeptat, kolik mi bude stát přispívat než začnu chodit do práce, pokusím se i nějak sama přivydělávat. Seženu si byt. Moc prosím o rady holky...
@deee23 No, záleží jak na které dávky, na příspěvek na bydlení ne, tam by ses po změně trvalého bydliště posuzovala sama, resp. s těmi, kdo by měli TP v tom novém, ale ten zas nedostaneš v podnájmu a na zbytek dávek se posuzuješ s partnerem až do soudu, ono je to celkem logické, nejdříve se mají starat rodiče a až pak stát.
Kolikrát si říkám že je lepší otce dítěte neuvést do jeho RL... je to potom o hodně snažší...
Já si bohužel myslím, že takto to nebude jednoduché. Holčička má rok, takže ještě běží rodičák, neproběhl soud a neurčili se alimenty. Bojím se, že než si to všechno vylítáte uběhne spousta času. Už jen doplatek na bydlení si myslím musí doložit zpětně 3 měsíce...pokud si to ovšem nepletu. Je to blbé říkat, ale některé maminky odcházejí od mužů až po mateřské, až mají práci a jsou finančně nezávislé. Pokud na to spěcháte, musíte se obrnit trpělivostí a bude vám muset někdo finančně pomoci ☹ Ale každopádně přeji, aby bylo lépe!!!
Já kdybych chtěla odejít od přítele teď, vychází mi měsíčně 7 100,- nemám ani přídavky, ani příspěvek na bydlení....+ teda ještě alimenty od Ex tj. 3 500,- jinak bych neměla nic víc. Vše se posuzuje společně. KDyby nebyl uveden v RL, bylo by to opravdu jednodušší.
já mám 6700,- i s příspěvkem 500,,- na dítě...
Tak to je je ještě větší mizerie, než jsem si myslela ☹ ☹ ale třeba existuje nějaká zrychlená varianta, pro takové případy. Chce to zjistit na úřadech. Pokud musíš odejít, nějaké řešení se určitě najde.
Že jsem ho tam vůbec psala :D sakra krucinál :D bylo by to o hodně lehčí. Prvně se pokusím najít byt, a zajdu v pondělí na ouřad co mi poradí.
@deee23 No, předně je třeba vyřídit svěření dítěte do péče a alimenty, jinak se stále posuzuješ s partnerem. Pak by možná mohly vyjít přídavky na dítě a pokud budeš mít trvalé bydliště a budeš v nájmu, tak příspěvek na bydlení.