Zdravím, máme dva měsíce od svatby a teď mi došlo, jestli si mám taky změnit rodný list? Dětem nový přišel ale nevím jestli třeba na matrice jen na zapomněla i na můj?
Děkuji
Ty máš oddací list, kterým prokazuješ změnu příjmení.
Dobře děkuji 😁
Jak jako detem? 😮 To jsem zas neco pros*ala? Mam v jejich rodnem liste stale jen prijmeni jejich otce + svoje rodne.
@martinka_33 jsem na tom stejně a čumím jak puk..já jsem měla dceru před manželstvím,na matrice jsme podepsali otcovství po narození dostala rodný list a jako přece svatbou se pro ní nic nemění ne? Žádnej jinej list jsem neřešila...dostala jsem oddací list a nazdar
@martinka_33 nic jsi nepo*rala, není povinnost žádat matriku o zápis nového příjmení matky do RL dětí. Nám to třeba iniciativně vyřídila matrikářka sama, aniž bychom o to žádali. Takže děti mají rodné listy vystavené po datu naší svatby, kde už mám provdané příjmení a zmínku o rodném. Ale ve výsledku jsem ještě nenarazila na situaci, kde bych to jakkoliv využila...
Taky je možné, že se dětem měnilo příjmení, že dosud měly po matce a při svatbě se měnilo všem, pak by nový RL musely mít.
@misaa56 proč chtěli rodné listy dětí??
@martinka_33
na mě kouká neprijemne akorát bába na pojišťovně, když přijdu s RL obou děti, něco řešit, na kazdem mám jiné prijmeni, měnit to vsak nehodlám 🤷♀️
Prostě u starší dcery jsem ještě vdaná nebyla, u syna už jo 🍀
Tak já mám teda , že,,rodný,, znamená to, s jakým jsem se ,,narodila,,, takže by mě ani nenapadlo si měnit rodný list🤔🤔
@veroniquecz měnilo se jim tam jim tam moje příjemní
Ne,tobe se nemeni RL.