Ahojte. mám pár otázok. Čakám bábo,porodím v 18tich.S priateľom sme ostali spolu, on študuje na vysok.škole. ibaže- mama sa s tým nevie zmieriť. Najskôr trvala na interupcii,čo som nechcela a vyhodila ma z domu. Bývanie zabezpečené mám.iba chcem vedieť či som sa rozhodla správne a: 1.Na aké fin.príspevky mám nárok + koľko to je + či to dokáže pokryť všetky najdôležitejšie výdavky na bábo. 2.Počula som,že pokiaľ rodičia nie sú v dobrej fin.situácii, je dobré aby začali chystať veci ešte pred narodením. Chcela by som vedieť čo si o tom myslíte vy+ koľko toho asi bude treba. Mama mi s tým nepomôže,budem rada za každú pomoc,vopred ďakujem 🙂
+ ešte sa chcem spýtať,či niekto nemá nepotrebné veci pre bábo ktoré predá za poštovné.ďakujem
Ahojky, ohladne prispevkov to dobre vystihla petrasipkova.
Co sa tyka tvojho rozhodnutia babatko si nechat, tak si urcite urobila spravne. Ten maly mrnusik vam prinesie tolko radosti do zivota, ze si to teraz este nevies predstavit 🙂 S tym idu ruka v ruke aj trosku starosti ale nie je to nic, co by sa nedalo zvladnut.
My mame prve mimco a vsetko odkladam pre druhe, takze bohuzial darovat teraz nemam co ale mam este iny tip okrem bazarku, ak by si chcela aspon par novych veci pre babo - Ikea ma vela veci pre deticky a za viac nez rozumne ceny. Takze urcite tam skocte na nakup.
No, ještě když budete mít holčičku tak se ozvi do zpráv, určitě budu mít nějaké oblečky k darování, nakupovala jsem tady na bazárku a na ty nejmenší mimča mám věcí asi jako tak na čtyři děti, myslím, že to ani nemuže unosit a vyroste nám z toho, tak bych ti něco poslala, ostatní budu ale muset schovávat pro další miminka, čekám teprve první. 😀
Předně je mi líto, že jsi v takové těžké situaci, rodiče by měli dětem pomoct, ať se dějě co se děje, a čekat miminko v 18 není žádná tragedie, je to těžké, život se zkomplikuje, ale vše se dá řešit, kamarádka porodila v 17, a dodělala si střední a pak při druhém i vošku, manželovi bylo 20 a zvládli to. Ale co už, jsi statečná a zvládneš to, zajdi si na Úřad práce, odbor sociálních věcí, tak ti poradí, budeš moct žádat po narození miminka o Přídavek na dítě, Rodičovský příspěvek a podle toho jak budete bydlet i o Dávky pomoci v hmotné nouzi - Příspěvek na živobytí, Doplatek na bydlení, na všechno se tam dopodrobna zeptej, snad narazíš na někoho hodného. A co rodiče přítele, ti by vám trošku nepomohli ? Přítel při studiu pracuje ? Já věci chystala od té doby co mi řekli, že čekáme holčičku, takže cca od 18.tt. Miminko toho moc nepotřebuje, záleží jak bydlíte - pár oblečků, postýlku, nějakou kosmetiku, pleny, kočárek, koukni tady na bazárek, je tu spoustu krásných věcí za hubičku.