Ahojte, nevim jak je to kdyz budu rodit v Brne ale trvale bydliste mam nekde jinde.Kde bude mit malej trvale bydliste a kam na matriku pred porodem kdyz nejsem vdana.Musim jit tam kde mam trvale bydliste nebo muzu v Brne?
Ja jsem si to myslela a bojim se ze tam budu muset jet hodnekrat kvuli tomu a to se mi nechce jezdit tam milionkrat tolik km ☹Kdybych tam musela max.jen dvakrat tak to jo ale vickrat jezdit 200km to je na prd!tak nevim kolikrat tam budu muset
Já mám trvalé bydliště v LBC. N matrice jsme s přítelem byli v jablonci nad Nisou, malý se taky narodí v Jablonci. Kvůli trvalému bydlišti jsem se ptala a bylo mi řečeno, že mohu na matrice, až se prcek narodí, nahlásit i Jabloneckou adresu. Jinak je automaticky přihlášený tam, kde jsem já - tudíž v Liberci 🙂
Dítě bude mít bydliště tam kde ty,ale pro rodný list dítěte budeš muset do Brna na matriku.
Nejsem vdana takze budu muset i namatriku pred porodem tam kde mam trvale ze?Je toho jeste vic co musim zaridit tam kde mam trvale bydliste?
Jj.rovnou tam zajdu i osobne a zeptam se.to bude nejlepsi.dekuju za ochotu
@nikiii777 Před porodem s prohlásením o jméně můžeš na jakoukoliv matriku, nemusíš do místa trvalého bydliště. Rodný list mimča vydá matrika v místě narození, trvalé bydliště bude mít prcek tam, kde Ty...
Mockrat vam dekuju za rady.Jestli je to jak pisete,tak jsem moc spokojena a uz klidnejsi.Mejte se krasne🙂
Zajdi i s tatkou na matriku do Brna - musíte mít všechny osobní doklady - budete řešit prohlášení o otcovství a jménu. Jinak bydliště bude automaticky mít tam kde jsi ty. Vyzvedávat rodný list pro mimčo budeš taky na matrice v Brně - paní úřednice přišla do porodnice (takže otcovství vem s sebou) a pak jsme jenom vyzvedli.
Každopádně pak se nahlašuje na pojišťovně a myslím, že je pak potřeba i něco v místě bydliště, ale to už nevím, protože jsme se po porodu přehlašovali.
Vim ze po porodu se musi v miste trvaleho b.vyridit rodicovsky prispevek a mozna i porodne jestli teda budem mit na neho narok.
@nikiii777. tam kde mas trv.bydliste. Porodnice s tim nema co delat. Dite bude prihlasene tam, co ty.