Zdravím jdu si pro pár info či se to dá tak nazvat 🙂
Od začátku těhotenství mam jsme na nemocenské (rizikové těhotenství jsem neměla, dr me nechal jen doma)
28.3. Se narodil syn .
6 týdnu po porodu mi ještě má běžet tedy běží nemocenská(nárok ja mateřskou nemam )
Dnes sem volala na sociální zprávu tam mi oznámila ze az mi skončí šestinedělí čili doktor mi ukončí nemocenskou tak mám pak dojít q teprve zažádat o rodičovský příspěvek ,ale všude mi každý říká že o rodičovský příspěvek bych mela zadat na úřadu práce a to 3 týdny před ukončením 6tinedeli. Dokaze mi tu někdo poradit co mam dělat? Nebo jestli mam znova volat opravdu si nevím rady každý mi říká něco jiného.
Děkuji ( snad sem to napsala srozumitelne. Prosím bez jakéhokoli ponižování a tak dále děkuji)
@domcadavid
@amazonkajanik Chápu správně že nemocenská běží i v šestinedělí, když nemám nárok na mateřskou? To jsem vůbec nevěděla, také se mě to týká, myslela jsem že hned po porodu jdu žádat na ÚP o rodičovský příspěvek 😏
@madamas Jj, je to tak 😉 měla jsem štěstí na super ženský na ossz a ty mě hodně poradily, dokonce hned volaly,když byla nějaká nesrovnalost,aby se to zavčas napravilo a nemuselo se čekat na administrativní kolečko ...
@madamas pokud vám to lékař necha,tak by jste to mepa mít az do konce šestinedělí. Ja sem si volala ale na úřad a tam mi tohle vlastně řekli. Sama sem to nevěděla, tak lepší bude se poradit na úřadě🙂 nevím jestli je to všude stejné
@domcadavid O tomhle lékař nerozhoduje, na to je automatický nárok, pouze může chtít doložit, že není nárok na PPM.
@j.a.n.i bohužel na to nemám ,,koule". Jsem 21tt, beru vysoké dávky hořčíku na tvrdnutí břicha, první syn narozen předčasně s váhou necelá dvě kila. Teď snažení čtyři roky, x zákroků na klinice..tohle miminko střežím jako oko v hlavě 😆 Navíc nereálné aby teď někdo zaměstnal bývalou vrchní restaurace v půlce těhotenství.
@domcadavid já to měla podobně (jen s tím,že jsem byla na rizikovém)syn se narodil v 10.června a o rodičák jsem žádala v srpnu,někdy v půlce,přesně si už nepamatuji a o ten se žádá na ÚP odbor sociální správy . S tím,že v září dorazila poslední nemocenská a v říjnu už normálně rodičák
Snad si to pamatuji správně. Jo a synek bude slavit stejně jako já 😉😁