Rodič v domácnosti. Jak dokládat docházku na max. 4 hodiny ve školce?

2. říj 2024

Zdravím, mám konkrétní dotaz pro rodiče v domácnosti (s reálnou zkušeností z posledních let). Jakým způsobem jste dokládali docházku do školky na ty maximálně 4 hodiny? Vyžaduje to pojišťovna nebo jiný institut vůbec?
Dítě vodím na žádost školky ráno na 7.50 a vyzvedávám po obědě ve 12.30. Jde mi hlavně o to, zda reálně řeší tu půl hodinu nebo jde opravdu jen o to, že tam dítě nespí a vodím si ho "po o" domů. Díky za odpovědi.

jaja01k
2. říj 2024

Po mně chtěli jen čestné prohlášení.

lencaa11
2. říj 2024

Po mě nic nechtěli jen adresu školky zřejmě aby si to ověřili jinak vaše docházka je ok ..jde o to že tam dítě nespí ..

marketa1218
2. říj 2024

Neřeší, normálně je to dopolední režim. Úplně v pohodě.

patypresdevaty
3. říj 2024

Málokde to vychází pod ty 4 hodiny. Musela jsem vždy dítě dovést max v 7:50 a vyzvednout nejdřív ve 12:15. Nikdo to nikde neřešil

kupi
3. říj 2024

Nikde jsem nedokladala, když byl syn ve školce tak chodil 7:30 až 12:15, jde o to spaní.

mirin89
3. říj 2024

Ja bych se zeptala přímo ve skolce, u nas v detske skupine vedou dochazku od do a jednou za cas prijde kontrola z UP na deti, jejichz rodice pobiraji RP a uz se stalo, ze museli cast prispevku vracet, ale s kontrolou z pojistovny na dochazku jsem se jeste nesetkala...

marketa1218
3. říj 2024

@mirin89 UP je něco jiného, to chápu, že kontrolují, když maminky pobírají RP. V tomto případě už se nepobírá nic, rodič může být doma do 7 let věku dítěte, zadarmo. Dítě nesmí ve školce spát, pojišťovny to nekontroluji. Já jsem podepsala jenom čestné prohlášení, ani školka je nezajímala.