Martin Mátl
Dobrý den, chci se prosím zeptat, zda někdo nevíte, co dělat v situaci, kdy Vám má insolvenční správce vrátit přeplatek, bohužel se ale nic neděje. Nastíním situaci. Za rok a půl, jsem doplatil dlužnou částku v insolvenci. Udělal jsem mimořádnou 100% splátku, tudíž jsem splatil vše, co bylo potřeba. Na mém odkazu v isir.justice je napsáno, že je to uzavřené, pravomocná věc, tudíž je prostě vše, tak já má být. Od soudu mi přišel dopis, že mám přeplatek 5500,-. Dobře, není to bůhví co, ale peníze to jsou. Insolvenční společnost V.O.S, už mi posílá přeplatek asi přes měsíc, ale jaksi pořád nedošel, otázka zní, dá se s tím něco dělat? Nejde o 5500,-... Jde o princip, když chtěli něco po mě, neustále na mě šlapali, teď když chci něco já, tak koncipient odepíše, že to bude urgovat, a stejně nic. Děkuji za každou radu a přeji pěkný slunečný den ;)
Oni mají opravdu na všechno dost času, hlavně když je to nějaká právnická osoba - společnost jako Insolvenční společnost v.o.s. Buď jedině pořád urgovat s tím, že ty peníze potřebujete a nebo kdyby pořád nic, tak bych se obrátila na insolvenční soud, sice je to pravomocně ukončené, ale myslím, že soud by minimálně insolvenčního správce vyzval k vyjádření a tím by se mohly dát věci do pohybu.
Mají čas, známé to trvalo přes 3 měsíce než ji to vše vrátili, není to jen poslat peníze, je tomspousty papírování a dokud to nebudou mít vše dopapirovane nic ti nevrátí. Vrátí ti to,ale chce vydržet.