Dneska si šel přítel do práce pro propustku..A bylo mu řečeno že na ni nemá nárok.Ze nejsme svoji a dítě není invidualne ještě jeho. (Jedeme se přihlásit do porodnice) jsem 37tt.I když máme papír z matriky..A žijeme spolu už přes 7let a máme stejný trvalý pobyt.Někdo kdo se v tom vyzná? Popřípadě mi napíše právo podle jakeho to najdu? Ta účetní je 100let za opicemi..A chci ji vytisknout jedno čtení aby si to přečetla. Že na tu propustku nárok má.
Děkuji 😶
Nárok nemá, může si vzít neplacené volno.
@alex97 Tak jestli to partner v práci zahlásil jako ty (jdete se registrovat do porodnice), tak chápu, že se mohli s propustkou cukat. Samozřejmě má na propustku nárok, pokud nahlásí, že jde o nezbytný doprovod partnerky v pokročilém těhotenství k lékaři. Stále je to totéž, ale zaměstnavateli to nedává moc prostor odmítnout 😉
Vždy, když jsem jela k lékaři, tak partner dostal propustku a nikdy neřešili, kam a proč - nemáme ani stejný trvalý pobyt ani nejsme manželé. Pro ně je důležité razítko. A ani lékaři neřešili, že dají razítko na propustku a že těch doktorů měla/mám hodně - a ať to bylo v době těhotenství, či nikoliv. On je max. blbě na tom jen v tom, že pokud je to více jak 7 hodin za čtvrtletí, nedostane peníze za nemocnost.
@alex97 a proc propustku? Jako tvůj doprovod k lekari?
Na propustku ma narok doprovod pacienta, který neni schopen podstoupit vysetreni u lekare sam.