Propustka nebo něco jiného?

19. led 2024

Zdravím od února mi začíná rehabilitace..Má otázka zní cvičení je úterý a čtvrtek od 10:30-12:00 a já se chci zeptat aby si bral přítel v práci dovolenou mi přijde zbytečný co si může vzít aby hlídal dceru? Propustka má nějaký limit za měsíc? Díky za odpověď

kokoska29
19. led 2024

Ale on nejde k lékaři, takže on propustku nedostane 🤷 bude si muset prostě brát dovolenou, nebo pokud to jde ať se v práci domluví že si ty hodiny třeba nadpracuje.

krisstina93
19. led 2024

@kokoska29 muž dostává propustku vždycky, když jdu k doktoru já a on hlídá děti. Proste mu tam Dr píše, ze je doprovod.

marses
19. led 2024

Na hlídání dětí ze zákona žádná propustka neexistuje. Je to jen o dobré vůli lékaře, zda ji potvrdí nebo ne. Je potřeba se předem zeptat na rehabilitaci. Potvrdit ji můžou ale nemusí.

hanka_12345
19. led 2024

podle me to limit nemá nebo aspon o zadnym limitu nevim. Ja mela nektery mesic vice propustek nekdy min...logopedi a x doktoru s deckem a nikdy nikdo nic nerikal jen byl limit hodin v praci ktery mam na lekare a pak mi to strhavali z premii Aby nemohli lidi šmelit..ale ja sem teda nešmelila ale proste to bylo furt neco....
propustka je na max 4h, to si myslim ze bude mit manzel docela komplikovany a trhanou pracovni dobu-takovej opruz. To pojede rano do prace, pak dom a pak zas zpatky...je to divny. Lepsi by bylo si to teda domluvit tak aby se tam uz nemusel vracet, to mi prijde logictejsi a nebo na dobu kdy uz ma po praci uplne. Dyt vam prece nemuzou nakazat presnou dobu navstevy
Dcera jeste nechodi do skolky?

drakenn
20. led 2024

Tak pokud vyloženě nevyprovazi osobně tebe coby nemohoucí k lékaři, není na propustku nárok.

blondynka400
20. led 2024

@hanka_12345 žádný hodinový limit na propustku není. Ty 4 hodiny je dobrý nesmysl, který si stále řada lidí a i firem myslí 🤦‍♀️. Stejně jako to, že je na lékaře automatický nárok v pracovní době. Tak to ale není 😉

blondynka400
20. led 2024

Na propustku nárok nemá. Ideální by bylo se v práci domluvit, ať si to napracuje. A příště si zkusit domluvit lepší čas.

autor
20. led 2024

@blondynka400 lepší čas není aniž bych jezdila 100km od baráku...Takhke už budu jezdi 35km...Prostě nikdo tu rehabilitaci nedělá kterou potřebuji...Zkusím propustku .
.Přítel dělá od 7-3h a prostě není kdy by si to nadělal prostě dělají jen takhle víc nic... A podle paní na úřadě má nárok na propuatku protože se stará o dítě a jako když nevlastním ŘP bych byla na cestách než dojedu dalších 4h
..

autor
20. led 2024

@drakenn A kam mám dát dite 2 roky ? Když budu na rehabilitaci?

mimi1004
20. led 2024

Tak si to musíš zařídit jinak. Babičky, dědové, sousedi. Propustka na hlídání dítěte je fakt absurdní.

te_reza
20. led 2024

1,5 hodiny čistě rehabilitace plus cesta 35km tam/zpět to je další hodina a půl. Tak s tímhle by mě ten můj regulérně poslal víš kam. Propustka jako taková na tohle podle mě není. To je regulérně půl dne pracovní doby týdně. Na jak dlouho to máš?

linusha
20. led 2024

Upřímně propustka je na nezbytně nutnou dobu např u lékaře pro partnera ne na hlídání dítěte když je partnerka u Dr./fyzio. Řešila bych to buď jeho Home Office pokud to jde ve dnech kdy máš rhb a nebo nad děláním. Pokud nejde ani jedno tak pak dovolená. Já bych mu to neuznala. A vím že u nás v práci personální i mzdová by s tím měly taky problém.

te_reza
20. led 2024

* teda skoro celý den jsem myslela 😆

linusha
20. led 2024

@te_reza no vychází to vlastně na 1 celý den týdně, protože rhb jsou 2* týdně.

linusha
20. led 2024

@hanka_12345 bohužel nemusí mít jinak místo. Já chodila na rehabilitace dost dlouho a bylo to fuška dat aby to bylo před nebo po práci a nebo abych to měla na začátku nebo na konci pracovní doby. Poslední 3 týdny to nešlo udělat jinak než že jsem odbihala z práce a byl to opruz neskutečný.

blondynka400
20. led 2024

Když není lepší čas, musíš se tedy tomu přizpůsobit. Já jako zaměstnavatel bych ale na toto propustku fakt neuznala a to jsme poměrně benevolentní vůči těmto věcem.
Paní na úřadě nemá pravdu a to že nevlastníš ŘP je opravdu jenom tvůj problém, ne nikoho jiného, natož zaměstnavatele tvého muže.

fouskovi
20. led 2024

@mimi1004 jo ono se to lehce říkat s tím hlídáním ale když není tak není chápu paní že hledá možnosti

blondynka400
20. led 2024

@fouskovi ano, ale přeci ne na úkor zaměstnavatele ne?

mimi1004
20. led 2024

@fouskovi Ale nemůže podvádět. Si představ, že sestra tu propustku potvrdí, on při tom půjde s dítětem na procházku a srazí ho auto. Jak to pak budou vysvětlovat, když měl být 30 km jinde? Tohle je podvod, ať se autorce líbí nebo ne.

autor
20. led 2024

Babičky a dědové kežby...Kdybych měla dát dítě k sousedům to už ho hned můžu dát prvnímu člověku co uvidím...Nu nic odřeknu rehabilitace protože jinou možnost nemám.. Ale děkuji

blondynka400
20. led 2024

Proč hned odřeknout rehabilitaci? Ať řekne v práci pravdu a normálně se domluví. Vždy je nějaké řešení a max den či dva jeho dovolené je víc, než aby to poznamenalo tvůj zdravotní stav ne? A třeba to i půjde napracovat, to že si myslíš, že to nejde, ještě neznamená, že to tak je.

hanka_12345
20. led 2024

@blondynka400 aha , my to tak v praci meli tak jsem myslela ze je to bezne

hanka_12345
20. led 2024

a co nejaka chuva? ty hlidacky na netu? protoze pokkud to v praci u manzela nepujde vymnouknout tak ti asi nezbude nic jinyho Co nejaka kamoska?

blondynka400
20. led 2024

@hanka_12345 bohužel toto je běžná chyba, kterou má i dost firem v různých interních předpisech a směrnicích. Vlastně ani nevím, kde se toto vzalo, ale asi to s námi bude ještě dlouho 😀

hanka_12345
20. led 2024

@blondynka400 takze si mas brat na lekare dovcu? a co kdyz chodim 3x meicne s deckem na logo..to mi te dovce moc nezbyde :D

hanka_12345
20. led 2024

@blondynka400 dovca se bere od 4h výš, na jednu hodku mi nikdo dovolenou fakt nevystavi 😀 a co teda pak?

blondynka400
21. led 2024

@hanka_12345 funguje to asi takto, jestliže máš pracovní dobu například 8-16:30 a doktor má ordinační dobu alespoň jednou týdně mimo tvojí pracovní dobu, zaměstnavatel není povinen propustku uznat. Tak to prostě je. To že je většina zaměstnavatelů benevolentní a nebo je to neznalost HR je věc jiná. Dovolená se bere od půl směny, vše je ale o dohodě. Není problém, když budeš chybět 3x za měsíc napsat půl dne dovolené. Ale zase, vše je o tom, co jsem psala na začátku jaký je tvůj pracovní režim a provozní doba lékaře. Něco jiného je práce na směny versus rovnoměrně rozvržená pracovní doba, kde to někdy opravdu skloubit nejde.

autor
21. led 2024

Přítel dělá od 7 do 15:30 nedělání nejde to jen když je nějaká Akce na městě přes víkend...Chůvy jsem zkoušela ale bohužel musela bych odvést chůvě 20km na jinej směr a pak zase jet na druhý směr dalších 60km do města.. A kam do baráku toho se bojím 😀 Zkusím rok vydržet pak snad malou vezmou do školky

linusha
21. led 2024

To je blbost rok čekat. Zdraví má člověk jen jedno. A nemůže teda na městě vzít nějakou tu akci o víkendu aby ztrátové hodiny nad dělal? A neříkejte mi že když je na úřadě že nejde si zajistit homeoffice. V rodině mám x lidí co pracují na úřadech a homeoffice není problém. Stejně tak posčítání hodin z nepřítomnosti s následnou dv.

alice180
21. led 2024

@blondynka400 a nebo jsou to taky jen lidi, že jo. Jedna věc je cachrovani s propustkama, ale druhá kdyz zaměstnanec přijde s propustkou, že si odskoči jednou za půl roku na gyndu nebo k zubaři, tak ho přece nebudu prudit ne?