Slyšela jsem, že je možné žádat si o příspěvek na bydlení. Je to možné i když nejsme manželé a máme společné trvalé bydliště?
žádat jako nesezdaný pár můžete, posuzují se příjmy všech, bydlení by nemělo přesáhnout 30% příjmů osob, myslím..
my teda máme barák a hypotéku (trvalé bydliště už mám tady), ale u té žádosti by snad mělo jít o výdaje typu plyn, voda, elektrika atp. tak to asi půjdeme vyzkoušet, každá koruna dobrá při rodičáku 🙂
tady je kalkulačka pro rok 2014 http://www.kurzy.cz/kalkulacka/prispevek-na-byd... a dle podmínek lze na jakékoliv bydlení (myslela jsem, že na vlastní nelze). Nicméně my šanci nemáme
@stanulap Ahojky. Taky jsme to zjišťovali, ale je to prý vazané na trvalé bydliště - ten příspěvek dostaneš na to bydlení, kde máš trvalý pobyt a počítají se příjmy všech osob, které tam mají trvalý pobyt. My bohužel i když žijeme už 3 roky spolu, tak ještě nemáme tady trvalý pobyt, tak si to musíme nejdřív vyřídit a pak budeme taky žádat, protože za nájem platíme docela dost. Jinak jestli jste manželé nebo ne by nemělo hrát roli.