Ahoj holky, nerada bych tady mojí otázkou rozpoutala diskusi o morálce, ale prostě se na rovinu zeptám....přemýšlela jsem o zažádání přídavků na dítě a když jsem si to spočítala, zjistila jsem, že nám to uteklo o cca 1tis. Manžel bral jeden měsíc v roce 2014 ošetřovné cca 3tis. na děti. A proto se chci zeptat, myslíte že kdybych tuto jednu dávku zatajila a na formuláři zaškrtla, že nic nepobíral, přijdou na to??Mají tu databázi nějak propojenou?Přijde mi škoda kvůli tisícovce přijít o přídavky na celý rok, takže tak....:( Budu ráda za každou radu...Děkuji
já bych to neriskovala ani kdyby ta databaze neexistovala, kdyby se na to z jakéhokoliv důvodu prislo, tak vracet peníze bych nechtěla. My taky takhle prisli o veskeré přídavky,protože jsme měli v domě psanou babičku, která pobývala v LDN a my jí ještě dopláceli na pleny, ze zákona nás měla ona živit...... život není spravedlivý,ale přála bych ti,aby vám to vyšlo!
Ty částky si tam nevyplňuješ sama, musíš mít potvrzení od zaměstnavatele.
😀 Jak nečekané, že tu padlo slovo svědomí a podobně, můj názor, ten kdo maralizuje nakonec podvádí nejvíc!Takže všem děkuji za nic a maminky které mi opravdu poradily, mi raději poslaly IP, protože se zde bály veřejného linče. Je to smutné.
já bych to neudělala. nedovolilo by mi to mé vědomí. Nicméně vím o lidech, kterým třeba porodné (a to je teprve částka) uteklo o míň jak stovku a nic s tím dělat nešlo. Já bych se bála, že na to přijdou a pak bys asi musela přídavky vracet