Přídavky na dítě. Když zatajím ošetřovné, přijdou na to?

amandab
20. říj 2015

Ahoj holky, nerada bych tady mojí otázkou rozpoutala diskusi o morálce, ale prostě se na rovinu zeptám....přemýšlela jsem o zažádání přídavků na dítě a když jsem si to spočítala, zjistila jsem, že nám to uteklo o cca 1tis. Manžel bral jeden měsíc v roce 2014 ošetřovné cca 3tis. na děti. A proto se chci zeptat, myslíte že kdybych tuto jednu dávku zatajila a na formuláři zaškrtla, že nic nepobíral, přijdou na to??Mají tu databázi nějak propojenou?Přijde mi škoda kvůli tisícovce přijít o přídavky na celý rok, takže tak....:( Budu ráda za každou radu...Děkuji

kkouzlo
20. říj 2015

já bych to neudělala. nedovolilo by mi to mé vědomí. Nicméně vím o lidech, kterým třeba porodné (a to je teprve částka) uteklo o míň jak stovku a nic s tím dělat nešlo. Já bych se bála, že na to přijdou a pak bys asi musela přídavky vracet

maudn
20. říj 2015

já bych to neriskovala ani kdyby ta databaze neexistovala, kdyby se na to z jakéhokoliv důvodu prislo, tak vracet peníze bych nechtěla. My taky takhle prisli o veskeré přídavky,protože jsme měli v domě psanou babičku, která pobývala v LDN a my jí ještě dopláceli na pleny, ze zákona nás měla ona živit...... život není spravedlivý,ale přála bych ti,aby vám to vyšlo!

anina32
20. říj 2015

Ty částky si tam nevyplňuješ sama, musíš mít potvrzení od zaměstnavatele.

j.a.n.i
20. říj 2015

@amandab Dávky vyplácené OSSZ jsou schopni si zjistit sami...

amandab
autor
26. říj 2015

😀 Jak nečekané, že tu padlo slovo svědomí a podobně, můj názor, ten kdo maralizuje nakonec podvádí nejvíc!Takže všem děkuji za nic a maminky které mi opravdu poradily, mi raději poslaly IP, protože se zde bály veřejného linče. Je to smutné.