Maminky, chci se zeptat co ma otec napsat do žádanky, aby se se přestal posuzovat na předávkách na dítě? Syn je v mé péči, ale stalo se to, že v srpnu 2013 sociálka posuzovala i bývalého plat tudíž jsem bez 500,- i přes to že mam papír o svěření syna do me péče soudně ověřený. Tak mi prosím poraďte co tam napsat, děkuju moc 🙂
Presne tak musis preukazat ze nezijete v spolocne domacnosti, potom ti oni sami daju to rozhodnutie ze sa neposudzuje. Aspon my sme to tak mali aj ked mi to mame o dost zlozitejsie :(
najlepsie budes ked si zajdes za tou pani a povies jej ze spolu nezijete mozno by ti to doplatili aj spetne ale to zalezi od pani za okienkom...
Dcera to riesila nedavno,treba na socialke poziadazt o vyradenie partnera zo spolocne posudzovanych osob,plus dolozit zo sudu rozhodnutie o zvereni do osobnej starostlivosti. Samozrejme s partneromnemozete byvat v spolocnej domacnosti a dopltia to aj spatne.
Potřebuješ potvrzení že nežijete ve společné domácnosti. Buď že má už jiné trvalé bydliště, nebo musíš zažádat o jeho vyloučení ze společně posuzovaných osob. Tedy aspoň tak to bylo před deseti lety. Jinak jako příjem se ti budou počítat i alimenty, takže je možné že nebudeš mít nárok na přídavky ani pak.