Právnická rada. Není zde nějaká právnička/právník?

amis24
1. lis 2019

Ahoj holky, není tady prosím nějaká právnička nebo maminka co má za muže právníka a byla by ochotná poskytnout radu? Vím, že jsou právníci moc drazí ale nechce se mi vyhazovat peníze, aby mi dotyčný řekl, že to nemá cenu a je to předem prohraný boj. Tudíž potřebuji poradit, popřípadě znát názor právníka, jestli má cenu do toho jít. Předem děkuji.

zirafka11
1. lis 2019

Můžeš mi zkusit napsat, ale taky se nevyznám ve všem....

amis24
autor
1. lis 2019

@zirafka11 i tak moc děkuju!!!

lennus
1. lis 2019

@amis24 Existují i občanské poradny, kde je právník a konzultace zdarma

zelenaesmolda
1. lis 2019

@amis24
mozna bys mela napsat jakeho prava se to tyka protoze i pravnici se specializuji na ruzne oblasti.

elesse
1. lis 2019

Advokati zas tak drazi nejsou, obcanske poradny jsou uplne zdarma (v praze treba na magistratu). Jinak zalezi co potrebujes, klidne dej vedet

barulina
1. lis 2019

Nejsem pravnicka.l, ale v trestnim pravu se orientuji.

amis24
autor
1. lis 2019

Holky kdybych já věděla o jaké právo se jedná🙄🤔..zjistím a dopíšu😁 asi občanské? napíšu každé z vás sz a snad nám trochu pomůžete.

adel_si
1. lis 2019

@amis24 klidně napiš.. Pokud se to bude týkat mého oboru, ráda poradím.

sikkacirek
1. lis 2019

@amis24 Ahoj, jsem advokát 🙂 tak pokud již nevíš, tak klidně napiš 🙂

moncakelisova
3. lis 2019

Dnes ve 12:13
Zdravím chtěla bych se zeptat spíš poprosit o radu kvůli vydědění táta do mých 17 se o mě nezajímal až já chtěla vědět kdo je můj otec. Tak jsem mu napsala a on pak jednou za mnou přijel na návštěvu na intru kde jsem byla od té doby za mnou nebyl nepopral mi k narozeninám ani k svátku já za ním jezdila jak jsem mohla i s dětmi pak jsem se rozvedla a to byl asi ten důvod k vydedeni moc mě mrzí že to udělal a tak bych chtěla poprosit o radu jestli mám nějakou šanci závěť či vydědění napadnout děkuju moc za odpověď

barulina
3. lis 2019

@moncakelisova a vis ze nema dluhy? Ze nekoho bavi se zatez9vat majetkem kor od lidi ltwre vlastne ani nezna

zelenaesmolda
3. lis 2019

@barulina
tak to zjisti kdyz napadne zavet co je vlastne soucasti dedictvi ne?

betelgeuzz
3. lis 2019

@moncakelisova jak víš, že tě vydědil? to ti řekl? ono vydědění není tak jednoduché, jako dítě jsi neopomenutelný dědic a vydědit tě může jen ze zákonných důvodů. Druhá věc je, že za svého života může svůj majetek přepsat na koho chce, tomu se zabránit nedá.

barulina
3. lis 2019

@zelenaesmolda ja? A proc bych ji zjistovala neco co musi sama? Chce napadat neco a ani nevi zda si na ktk neprisije dluhy. Navic nepis nesmysly;) ja jen poradila. Ty ne. Bez si rypat doma

zelenaesmolda
3. lis 2019

@barulina
co to meles?proc bys to mela zjistovat ty?precti si to poradne a neprud,nikdo nerype.
Snad ona kdyz napadne zavet tak zjisti co bylo soucasti dedictvi ne?

barulina
3. lis 2019

@zelenaesmolda se podivej cos mi napsala chytra

zelenaesmolda
3. lis 2019

@barulina
napsala jsem,ze to zjisti kdyz napadne zavet,ani slovo o tom,ze to mas zjistovat ty tak zklidni hormon.proc bych psala,ze to mas zjistovat ty?copak s tebou by se pravnik jejiho otce o tom vubec bavil?vzdyt to nedava smysl co pises...
Nauc se cist psany text a pak mudruj.

tulikiss
3. lis 2019

@moncakelisova vydedit dite neni vubec jednoduche, a to ze ses rozvedla rozhodne neni duvod k vydedeni. navic to ze ti treba otec rekne - ja te vydedim, jeste nic neznamena, vetsina lidi si to predstavuje jak Hurvinek valku.

tulikiss
3. lis 2019

@zelenaesmolda barulina je policajtka tak si asi vse vztahuje na sebe....

hany84
3. lis 2019

@barulina zelenasmolda má pravdu. Cituji: Tak to zjisti (ona: moncakelisova), když napadne závěť, co je vlastně součástí dědictví, ne?

zelenaesmolda
3. lis 2019

@tulikiss
zacinam chapat ty vtipy o policajtech po tomhle 😀

vineta
3. lis 2019

@moncakelisova Vydědění není žádná legrace a lze jen ze zákonných důvodů. Pokud pominu néjaký extrémní chování typu trestný čin, trvale nezřízený život nebo neposkytnutí pomoci v nouzi, tak je důvodem vydědění, že potomek neprojevuje opravdový zájem. Pokud jsi se prokazatelně zajímala a chtěla jsi se s ním stýkat, a z jeho strany to nebylo/není opětováno, budeš mít jednou slušnou šanci případné vydědění napadnout. Samozřejmě bude-li v pozůstalosti majetek. Jinak pokud je otec naživu, snažila bych se opětovně o kontakt a mám-li být pragmatická, doložitelným způsobem. A třeba to nakonec urovnáte opravdu, to by ti asi psychicky prospělo nejvíc. Držím palce.

barulina
3. lis 2019

@tulikiss ja si vsse nestahuji na ssebe. Na me bylo reagovano ;) ja pouze odpovidala, nebo jsem snad zacla debatu s zelenasmolda ja?

barulina
3. lis 2019

@hany84 jistr, ja blbe cetla, jenze nektere musi hned urazet.

barulina
3. lis 2019

@zelenaesmolda hele ty chytra. Radeji si tady mezi zenskyma zamet pred svym prahem ;) ja blbe cetla, ale narozdol od tebe to umim priznat. Tak se smej cemu chces. Me jento uplne jedno neomylna

zelenaesmolda
3. lis 2019

@barulina
tys ji psala,ze "jak vis,ze nema dluhy"
na coz jsem ja reagovala na tebe,ze to "zjisti kdyz napadne zavet"
normalne jsem ti odpovedela a ty ses do me pustila uplne bezduvodne takze ano,bylo reagovano na tebe ale tvoje odpoved byla agresivni a hlavne uplne nelogicka.
nejak jsem si nevsimla,ze bys priznala,zes to blbe precetla.
co treba napsat,promin,uz mi to doslo,spatne jsem to precetla?
ale misto toho pokracujes v napadani pritom tuhle hadku jsi zacala ty,nikdo jiny.
proc me tady oznacujes jako "chytrou" a mam si zamest pred vlastnim prahem?
nic spatneho jsem nenapsala,tys vyskocila jako certik z krabicky...

barulina
3. lis 2019

@zelenaesmolda ale ja vim co jsem napsala, vim, ze jsem napsala blbost, neb jsem cetla ve spechu. A ne nepustila, me jen nebavi zrovna s tebou diskutovat. A vis co ja to tu klidne znova napisu ze jsem se spletla, protoze je to lidske a za me inteligentni. Krasny den

barulina
3. lis 2019

@zelenaesmolda nevsimla, oj. Skoda, cti. Krasny den

zelenaesmolda
3. lis 2019

@barulina
ja to ctu,vyjela jsi na me ale zes to spatne precetla jsi napsala uplne nekomu jinemu.
kdyz po nekom vyjedu protoze spatne prectu text tak je normalni,ze "spatne jsem to precetla" napises te osobe a ne uplne nekomu jinemu kdyz uz se tady ohanis tou inteligenci.
me jsi akorat sjela jak maleho smrada,bezduvodne.

barulina
3. lis 2019

@zelenaesmolda ano psala, ale tak snad vidis v te mini komunikaci. Ne nesjela. To vPada v mem.podani fakt jinak. To ja se tu jeate driv nez jsem se.stihla vubec omluvit ze jsem bobe cetla jak jsem polocajt.