Dobrý den,
je tu prosím někdo kdo se vyzná?
Mám nastupovat do práce jako asistentka v kanceláři v pojištovně. A dnes jsem do rukou dostala místo klasické pracovní smlouvy “smlouvu o poskytování služeb”. Zajímalo by mě zda za mě budou odvádět daně či ne. Děkuji.
přesně, osvč nebo ?
To je slusne smecko. S nejvyssi pravdepodobnosti smlouvou o poskytovani sluzeb chteji obejit pracovnepravni vztah. Budete v podstate dodavatel sluzeb. Jde o porusovani zakona, svarcsystem. Nejenom, ze za vas neplati odvody (ty musite hradit sama), ale nemate ani dalsi vyhody a ochranu, ktera nalezi zamestnanci - placenou dovolenou, omezenou odpovednost za skodu, narok na odskodneni pri pracovnim urazu, drzeni mista pri materske/rodicovske a mnoho dalsiho. Do toho bych nesla, pokud je jakakoli jina moznost. Pokud chcete, poslete mi fotku aspon prvni strany smlouvy do zpravy (bez vasich udaju), muzu se na to podivat.
@ckei
@berenika39
Nejsem osvč, chci klasickej zaměstnaneckej poměr
@meronym píši do zprávy, děkuji
Bohuzel potvrzuji snahu o hnusny odrb. Vice ve zprave.
@ckei ale tak muzou pak vyzadovat abych si udelala ŽL ne?
Můžou a nemusí. Strašně záleží na okolnostech atd...nicméně meronym je asi z oboru, tak ví také co a jak. Smlouvy o poskytování služeb jsou běžné, ale strašně záleží na OSVČ a pokud není tak na jiných věcech......
Jinak v pojišťovnictví jsou tyto smlouvy opravdu naprosto "normální".
@ckei Jsem advokatka. A chapu, ze takove smlouvy maji napr. pojistovaci agenti, ale asistentka v kancelari? Pardon, ale to je svinarna. Mam zamestnance, ukoluji ho, ma stanovenou pracovni dobu, ale vlastne to muj zamestnanec neni, neplatim za nej odvody a nemam k nemu zadne povinnosti. To je svarcsystem par excellance.
@ckei mohu se zeptat jak to tedy maji? Dovolena, odvody, ŽL? Děkuji
@ckei To by mne opravdu zajimalo, jak muze mit sekretarka sluzbovou smlouvu, aby to bylo pravne poradku. To je spise prani zamestnavatele nez realita.
Teoreticky muze spolecnost tyto sluzby opravdu outsourcovat, najmout dodavatele a ten tam posle svou pracovnici - to je ale neco uplne jineho a zjevne to neni pripad zakladatelky, ktera hleda zamestnani.
Moc nechapu, proc tady tyto podvodne praktiky obhajujete.
@jipe ja to po skole mela jeste jinak.. minimálka na smlouvu zbytek na ruku na cerno.. setri kde muzou
jo, to má běžně tchán - zedník, ale jako vš jsem byla poněkud překvapená, no
@jipe tak u zedníků to i chápu, co nejvíc na černo, aby nepřesáhli roční maximum a nemuseli odvádět dph
A tu uzavíráš jako OSVČ nebo nikoli?