Pozměnění křestního jména dítěte - dítě už chodí do školky. Máte zkušenost?

saam
25. lis 2019

Zdravím Vas.
Chci pozměnit dítěti krestni jmeno- tedy ne změnit, jen pozměnit na trošku jinou podobu. Dite už chodí do skolky. Máte někdo zkušenost, byl to problém? Myslím teď spíše ve skolce- co nato ředitelka, učitelky, určitě se bude muset vše přepsat... s ostatním přepisováním problém nebude, to řešit nemusíme.
Prosím o vyjádření jen těch, co mají zkušenost. Na prispevky typu, proč jsem to neudělala dříve atd, nejsem zvědavá.
Děkuji moc.

deaneira29
25. lis 2019

Zkušenost nemám, ale první bych zjišťovala zda to vůbec matrika povolí.

saam
autor
25. lis 2019

@deaneira29 to už mám zjištěné 🙂

codal
25. lis 2019

@saam myslím si, že si možná pomyslí, že je to zbytečné atd., ale pokud to jsou profesionálky, tak by vám to neměly dát nijak najevo. Máte k tomu své důvody a je to jen vaše věc. Možná bych to nechala na začátek školního roku, protože se tam papíry vesměs vypisují znovu, ale pokud nechcete čekat, tak to prostě udělejte, vysvetlete jí to, ono toho přepisování u jednoho dítěte zas tolik nebude. Pokud je ředitelka nebo učitelka rozumná ženská, tak bude respektovat vaše rozhodnutí (ono ji ani nic jiného nezbývá), pokud je to slepice, tak vás maximálně někde u kafe pomluví, a to vám může být jedno🙂.

pink_unicorn
25. lis 2019

U nás ve školce byla Gizela, ale v jejích 5-ti letech objevila maminka mnohem exotičtější a zajímavější verzi tohoto jména a přejmenovala jí na Giselle. Holka byla dost zmatená z toho, že už není Gizela, ale "Žisel" 😀 Větší dylinu jsem snad nepotkala a jestli máš ty pro změnu jména stejně pádný důvod, tak jsi druhá.....

eviicka
25. lis 2019

Zažila jsem jako učitelka změnu příjmení (matka se znovu vdala) a nijak velký problém to nebyl. Jen se přepsaly oficiální dokumenty, když se žena vdá, tak to taky je jen trochu práce navíc, ale žádná katastrofa 🙂.

guinea
25. lis 2019

@saam Napíšu ti do SZ 🙂

ah1234
25. lis 2019

@pink_unicorn kristepane, chudak dieta 😲

guinea
Autor odpověď smazal
Zobraz
victress
25. lis 2019

@saam matrika to tedy povolí? 😲

zelenaesmolda
25. lis 2019

Ja bych to osobne nedelala,dite akorat bude mit pekny gulas v hlave.Jestli bude chtit muze se nechat prejmenovat v 18 nebo s tvym souhlasem az bude vetsi a bude z toho mit rozum.

lucijeennaa
26. lis 2019

Ženský no tak.... Nikdo tu ani neví o jakou změnu jde, píše že je to drobná změna a ne změna z Pepiny na Božku. Navíc se ani neptá na ničí názor, jen zda nemá někdo zkušenost s přepisem ve školce. Tak proč jsou tu zbytečný komentáře jak by to tahle nedělala a tamta zase jo. Každý to máme jinak a každý jsme v tomto svobodný člověk a o svém dítěti rozhodujeme každý po svém. Tak si nechte ty chytré řeči, pro někoho jsou stejně hloupé jako pro vás, že chce někdo pozměnit jméno. Nikdo z nás není hoden soudit druhé. Přeji hezký den.

pink_unicorn
26. lis 2019

@lucijeennaa jéééžiš to je tady pořád, tyhle mravokárné řeči. A já se budu zase opakovat - když někdo něco "vyblije" na veřejné fórům, tak se na to reaguje. Ne vždy se na to reaguje tak, jak by si tazatel přál, ale to už je holt úskalí diskuze. A že napíše - nezajímají mě Vaše názory, to je snad nějaké zaklínadlo, které má zábránit ostaním svůj názor napsat? Tak má paní napsat do nějaké poradny a ne na diskuzní fórum....

lenoulinkaa
26. lis 2019

určitě to nebude administrativní problém, ale problém těch lidí, které změnu nepřijmou... Takže pokud to chceš udělat, tak to udělej a neptej se, protože vždycky najdeš nějakého blba, kterej s tím bude mít nějaký problém a kecy okolo.

lucijeennaa
26. lis 2019

@pink_unicorn 1. Jak úzkoprsé a za 2. není ztráta času tu vyblejt svůj názor, který stejně z 99% nezmění rozhodnutí tazatelky? A za 3. Když už jste se vyjádřila na diskuzi, tak předpokládám, že i vy tedy očekáváte, že s vašim názorem každý nebude souhlasit. A že mravokárné řeči, tu vlastně vedete i vy snad nemusím zmiňovat.

lucijeennaa
26. lis 2019

@pink_unicorn A vzhledem k vašemu rozhledu a očividně jste přebornice na řešení, poradíte mi prosím poradnu, která se zabývá tím, zda je ve školce problém s administrativou při změně jména? Mnohokrát děkuji za vaši radu.

pink_unicorn
26. lis 2019

@lucijeennaa 1. Jenže vy ne, že nesouhlasíte s mým názorem, ale píšete, že svůj názor nemám vůbec prezentovat, to je snad rozdíl. 2. Kdybychom se tu vyjadřovali jen z pohnutky změnit něčí názor, asi by se tu nevyjadřoval nikdo k ničemu. 3. Máte pravdu, na tak debilní dotaz poradnu nesežente, protože pokud s tím nemají problém úřady, lékaři, proč by s tím měla mít problém školka, kde akorát přepíší evidenční list a jmenovku na skříňce.....

j.a.n.i
11. pro 2019

@lucijeennaa Ano, kazdy jsme svobodny clovek, takze v zalozene diskuzi muzeme vyjadrit svuj nazor a nemusime cekat na svoleni...

evik19
8. čer 2022

@saam Nepracovala jsem ve školce, ale ve škole, kde se běžně změny v matrice žáků dělaly - z tohoto hlediska nevidím žádný rozdíl mezi změnou jména a změnou trvalého bydliště. Toho, že budou učitelky na změnu koukat skrz prsty, bych se taky nebála. Zažily určitě už větší úlety od jiných rodičů.

evik19
8. čer 2022

Koukám, ze diskuze je tři roky stará 🤭