Ahoj, je tu někdo, kdo si nahlásil trvalý pobyt na současné adrese až po nějaké delší době, ideálně po několika letech? Platili jste nějakou pokutu, nebo s tím měli na úřadě nějaký problém?
Mám léta letouci hlášeny TP u babičky, se kterou jsem bohužel nebyla v kontaktu a teď jsem dokonce zjistila, že už na té adrese ani ona sama nebydlí, jsem tedy hlášena u cizích lidí prakticky. Bydlím ale v nájmu, takže jsem se tady "zbytečně" hlásit nechtěla a teď nevím, co mi na to řeknou, že se chci přihlásit téměř po 5 letech..
Co by ti říkali? A jak by vůbec zjistili, že tam, kdes byla hlášená, nemáš žádné vazby....? 😉 Kdyby měli úředníci zjišťovat takový ptákoviny, to by měli moc fajn 😆
Jediný problém může být placení odpadů.
A kdo zjisti, ze ses nepristehovala az ted? Navic nemas povinnost mit TP tam, kde zijes. Bezne se to take rozlisuje - trvale a prechodne bydliste. Manzel ma treba dodneska TP u rodicu v dome, ktery sam vlastni. Nebyl duvod to menit.
Můj táta měl trvale bydliště cca 15 let u babičky a dědy , kde uz nebydel. Žádný problém v tom nebyl. A manzel měl asi 6 let trvale bydliště u mých rodičů i když jsme tam nebydleli. Až když jsme koupili vlastní byt a končila mu platnost profesního průkazu, tak se přehlasil. A nikdy s tím nikdo neměl problém.
Jsi si jista, ze tam mas stale trvaly pobyt a novy majitele ti ho nezrusili? Za tech 5 let ti vsechna posta i od uradu chodila na prechodne bydliste? Doporucuju co nejdriv prehlasit. ;)
A proc by ti na to mel nekdp něco rikat, kazdemu je srdečně fuk, kde mas tp.