ahoj holky, prosím o radu . Podala jsem dan z příjmu a doložila čestné prohlášení, že otec nepobíra ulevu, je OSVC. i na potvrzení od zaměstnavatele je uvedena uleva na dítě. ale to prý nestačí, chtějí doložit potvrzení od zaměstnavatele nebo danové priznání, není nějaký uřad, co to má na starosti, co by mi vyjel že na dceru beru ulevu jen já ? děkuju
to mi rekla pani z financaku, ze bud potvrzení od zaměstnavatele což nemá nebo danove priznaní.. ze cestne prohlasení nestaci..
@uskejtacka005 a proč teda nedoložíš daňové přiznání muže?
Ty když doložíš jeho čestné prohlášení s údaji, tak FÚ si zjistí sám, že on si daňové zvýhodnění neuplatňuje.. To už je nějak moc administrativy navíc.
no mě volala že to nestaci pry 😀 a muž měl nizký príjmy tak ani nevim zda bude dělat danove priznani ...
@uskejtacka005 já teda OSVČ nerozumím, ale neměl by i tak povinnost podat daňové přiznání?
Přítel napsal jen čestné prohlášení, že slevu neuplatňuje a finančák s tím problém něměl
@uskejtacka005 to je cele divne, otec je osvc a ma zamedtnavatele? To ma osvc na vedlejsi?