Ahoj přišel mi dopis POTVRZENÍ O ZDANITELNÝCH PŘÍJMECH ZE ZÁVISLÉ ČINNOSTI SRAŽENÝCH ZÁLOHÁCH NA DAŇ Z TĚCHTO PŘÍJMŮ A DAŇOVÉM ZVÝHODNĚNÍ, nevíte co to je? Já tomu nerozumím, nikdy jsem nedostala. Pracovala jsem na DPČ jen 2 měsíce v létě v minulém roce a dneska mi přišel dopis. Mám s tým někam zajít, budou něco po chtít?
@princezna19 Pokud to byl jediný tvůj výdělek v loňském roce a jinak jsi byla nezaměstnaná, tak se podívej do řádku 12 potvrzení o zdanitelných příjmech. Částka, která je tam uvedená, by se ti mohla celá vrátit, když si podáš daňové přiznání. Pokud ale kromě této brigády třeba i po celý rok 2019 HPP a žádáš si u zaměstnavatele o roční zúčtování, tak to nemůžeš. V tomto případě ti nejspíš vznikla povinnost podat daňové přiznání kvůli souběhu zálohových daní.
@banitram byla jsem na 2 měsíce DPČ
@princezna19 Tak to nemáš povinnost podat daňové přiznání .... ale můžeš ho podat, pokud máš na potvrzení o zdanitelných příjmech v řádku 12 nějakou částku. Pokud podáš daňové přiznání, tak se ti celá tato částka vrátí. Jinak to propadne státu.
Holky, podávejte si daňové přiznání. Jakmile pak máte i vedlejší příjem, je to vždycky lepší si to odeslat přímo a než přes zaměstnavatele
@princezna19 ahoj, Potvrzeni o zdanitelnych prijmech je pro podani danoveho priznani. Bud pokud chces (vrati se Ti napr. dane) nebo pokud jsi povinna podavat danove priznani (napr. dve zamestnani soucasne).