Holky, potřebuje mimčo pas na cestování po Evropě? 🙂
kristi: takže stačí ho mít jen v OP? chtěla bych za tetkou do Anglie a nechce se mi dělat pas... 🙂
Takže si udělat novou občanku.... ☹ To trvá měsíc.... 😒
kulich: to je taky fakt...že já si to nenechala udělat hned po porodu, když jsme byli na matrice...no jo lenost 😀
do pasu delaj na pockani
kulich, mrkni sem:
https://www.modrykonik.cz/forum/show.php?vThrea...
zapsání do pasu je na počkání, je k tomu potřeba: tvůj pas, RL dítěte, 50,-Kč a 10minut času 😉
Já to stejně nechápu..... A to třeba v tom pasu musí být jeho fotka. Vždyt ty děcka tak rostou a mění se každým dnem!
kristi: to jo, ale než mi udělaj novej pas - ale tam to jde taky nějak zrychleně ne? Za příplatek myslim.
v pase nema fotku, dneska jsem to byla delat, je to tam jen vlepeny
kulich, do toho pasu jen zapíšou jméno dítěte a myslím RČ - bez fota 😉
no to budu muset asi spíš ten pas udělat...jinak pas mám, ale mám tam ještě příjmení za svobodna a to platí až do 2015 😠
To je zajímavý.... Jak na hranicích můžou vědět, že je to moje dítě? 😉
na hranicich te nemaj co kontrolovat
kulich: to je fakt, můžeš sebou vzít úplně cizí a nikdo nic nepozná 😀
myslim na letišti.... To bych si klidně mohla vzít švagrový děcko a odletět 🙂
kristi: teď kontrolujou kvuli tomu fotbalu a prej jak za starejch časů 😉
Na druhou stranu, je to super, že je to tak rychlé, že to jen do těch pasů vlepí. 😀
kulich: ty nějak dlouho přenášíš? 😀 😀 😀 , chtěla jsem vědět, jak máš starý mimčo a ty jsi ve 49.tt 😀 😀
schwarzovka: ja si to neaktualizuju. Mám chlapečka,je mu 10 týdnů a přemýšlím, že bychom odjely v září na Kanáry,ale nějak mi nedošlo, že vlastně potřebuju mít pro malýho nějaký ten doklad na cestu 😀
Kulich: tak to jooooono 😉
mě to taky došlo až později, už jsem skoro objednávala letenku a pak mi to teda trklo 😀
Jsem koukala, že máš 4 měsíčního chlapečka. Chceš letět do té Anglie?
a na Kanáry bych taky ráda 😵 😵
letěla bych....akorát nevím, jak by to zvládl...ale co jsem četla, tak to děti zvládaj v pohodě...ale při mém štěstí, bude určitě nervóza 😀
No tak tohle řeším taky. Taky si říkám, když to zvládly ostatní, tak to zvládne taky 😉 ....doufám. sama mám nervy z lítání ☹ . Potřebujem s manželem dovolenou jako sůl, tak kdyby nebyl nemocný, tak by jsme chtěly vyjet. Tak ty už máš staršího, tak už to máš lepsí. Už přikrmuješ?
kulich ještě ne, jsme plně kojený,tak najedem až za měsíc a něco, ale už se těším. Já mám taky strach z lítání, tak aby se to nepřeneslo na malýho...no uvidíme 😅
Ahoj, zapíšou mi Natálku do pasu v kterým koliv městě nebo musím jen v místě trvalého bydliště?
Adriana myslim, že všude, ale jistě to nevim. Pokud by si chtěla malýmu udělat vlastní pas, tak to jen v místě bydliště, to jistě vim 😉
petraluk: díky
Schwarzovka: my jsme s malým letěli v 5 měsících do Anglie, bylo to bez problému, ale Anglie není v Šengenu, takže pozor na tu občanku, musíš mít pas, nevím jak pro prcka, ale zkus třeba cinknout na ambasádu
ahoj, nevite jak je to s cestonim dokladem nyni? laure je 7mesicu a chtela bych za cca 20letet na rhodos...
koukala jsem, ze muj pas propadl, takze si musim nechat novy a pry kdyz je to rychlopas, tak mi tam dite nezapisou...
nevite nekdo? a udelaj mi ten pas vsude nebo jen ve kraji meho trvaleho bydliste?
musis ho mit zapsany ve svym pase nebo v OP