Poplatky za psa. Jak to je?

2. pro 2024

Taťka si teď pořídil druhého psa. U nich na vesnici chodí platit poplatky vždy od února do března na příslušný rok. Říkám že by měl jít nového psa přihlásit, on že se má jít zaplatit až v tom únoru (tedy příští rok). Nevíte prosím jak to je? Já psa nemám...A on tam volat nechce, protože tvrdí Vždyť vím jak je to...

sebestka
2. pro 2024

Musí se podívat na OZV té obce, každá to má trošku jinak. V každé OZV je stanoveno, do kolikati dnů musí přihlásit nového psa. (Pracuji na obci a mimo jiné dělám i tohle).

krisstina93
2. pro 2024

At se zeptá tam, u nás se musí přihlásit snad do týdne od koupi/ adopce. A platí se poměrná částka i za ten předchozí rok. Loni sem přihlašovala psa koncem prosince a platila sem pár korun za rok 2023 a pak v červnu celý poplatek na 2024. Ale možná to má každá obec jinak.

leymea
2. pro 2024

Urcite jit prihlasit.

klchudik
2. pro 2024

Přihlásit, přihlašovala jsem druhého psa v srpnu...a byl mi vyměřen poplatek do konce roku

1pomnenka
2. pro 2024

U nás se štěně musí přihlásit do 1/2 roku. Musí si zjistit, jak to mají u nich na obci.

miryp
2. pro 2024

U nás je pejskař povinen přihlásit psa do 15 dnů ode dne pořízení.

dandaa
2. pro 2024

Každá obec/město má tohle jinak . Já šla přihlásit v červenci , paní ať letošek neřeším a přijdu v únoru. Jenže u nás se za psa v rodinném domě platí 200Kč tak to nehrotí.

j.a.n.i
3. pro 2024

U nas se ani ofiko neprihlasuji, jsme mala obec, vsichni vedi, kdo ma psa.