Pojištění domácnosti Innogy-rozbitá TV. Řešil někdo podobný problém?

18. led 2023

Dobrý den, máte někdo podobnou zkušenost jako já?
Mám sjednané domácí pojištění u Innogy, udělala jsem si ho s tím že jsem si myslela že je to “pojistka na blbost” když se něco rozbije že se to vyřeší.
Mám malého syna a ten nám rozbil televizi hračkou, ta televize byla dost drahá. Tak jsem to nahlásila jako “pojistnou událost” bohužel mi to neschválili. Takže mi přijde že zbytečně platím.. Paní mi do telefonu řekla jednou že kdyby to rozbil u někoho jiného doma že to projde, ale když je to u nás doma tak ne.. což nechápu. Chtěla bych to zkusit nahlásit znovu s tím že to rozbil u babičky. Když už to teda platím, aby s tím něco dělali. Řešil jste někdy nějaký podobný problém? Popřípadě doporučíte mi nějakou dobrou pojistku na blbost? Děti jsou jak utržený ze řetězu a nikdy nevíte co se může stát že 😂

malinkata
18. led 2023

No pokud si to už hlásila, mají to v záznamu, nahlasis stejnou škodou událost a bude průser. To už Ti neprojde, ale ano, pojistka se vztahuje na to, že buď Vám nebo Vy rozbijete něco někomu.
Pro příště no...

levandule_k
18. led 2023

To, co chceš udělat je pojistný podvod, jedná se o trestný čin.

Přečti si pojistné podmínky, abys věděla, na co se pojistka vztahuje, jaké jsou tam výluky a jestli tomu nerozumíš, najdi si někoho, kdo ti to vysvětlí.

lv
18. led 2023

Kazda pojistka na blbost se vztahuje jen na to, ze vy (cela rodina, deti, pes..) udelate škodu jinému. V praxi by to takto nešlo, vlastni majetek ti dite zničí jeste tolikrat.. Každopádně kdyz neco znici jinde, v obchode, u znamych, hradit budou. Jinde bych to nenahlasovala, skoda je zaevidovana.

martt
18. led 2023

Většina těch pojistek na blbost je právě dělaná tak , když ty nebo děti něco rozbíjí u někoho cizího. Jinak tohle je opravdu podvod. A některé pojišťovny i chodí na kontrolu "likvidace". Syn se u známých opřel o otevřené dveře myčky , které se urvali, dávali jsme to tenkrát na pojistku a k nim přišel člověk se na to podívat jak hodně to je polamané, i když jsme k tomu přikládali foto. Je pravda, ze je způsob , jak se to svým způsobem dá obejít. Děla to tak spousta lidí, ale pokud se to dozví pojistovna je to také podvod a průšvih.
Ale tím, že už to máš nahlášené na své pojišťovně tak už s tím nic bohužel neuděláš.

zelenaesmolda
18. led 2023

Kdyby ti televizi znicil syn od kamaradky tak ti to proplati

j.a.n.i
18. led 2023

@zelenaesmolda Pokud ona bude mit svou pojistku na blbost.

zelenaesmolda
18. led 2023

@j.a.n.i
Ne.Staci,ze ma pojisteni majitelka televize.

j.a.n.i
18. led 2023

@zelenaesmolda Ne, pojistka je na skodu zpusobenou pojistenym nekomu jinemu.

martt
18. led 2023

@zelenaesmolda Ta smlouva funguje tak, ze pokud by se televize zničila vodou, ohněm. Nebo pokud by je někdo vykradl a poničil jim ji nebo úplně odcizil tak to pojišťovna uhradí. To, že by jsi nahlasila, že ti ji poškodilo dítě kamarádky ve většině pojišťoven se na toto nevztahuje. Protoze to nemáš jak dokázat a pojišťovny to vědí, že by toho lidi dost zneužívali.

zelenaesmolda
18. led 2023

@martt
my se ale nebavime o vetsine pojistoven-bavime se o konkretni pojistce.Vis kdo zajistuje pojistky pro innogy?

martt
18. led 2023

@zelenaesmolda Pokud se to nezměnilo tak to bylo ve spolupráci s BNP PARIBAS CARDIF. A pokud vím tak tahle pojišťovna ma převážně takovéhle spolupráce s firmami a společnostmi.

zelenaesmolda
18. led 2023

@martt
presne tak

j.a.n.i
18. led 2023

@zelenaesmolda No, ja jsem tu pojistnou smlouvu precetla, ale nikde jsem to tam nenasla, tak prosim o konkrétní odstavec.