Pnp - odvolání. Poradíte, prosím?

marimanta
15. čer 2022

Prosím, je tu někdo, kdo se v tom pohybuje a opravdu ví...?
Podávám odvolání proti rozhodnutí (zamítavému) a ve vzorech, co tu mám, je vždy na konci napsáno, že navrhuji, aby byl, přiznám příspěvek v tom a tom konkrétním stupni závislosti.
Musím tam psát ten stupeň? Nestačí, že chci, aby to přezkoumali a příspěvek přiznali. A co když napíšu, že teda chci třeba III. stupeň, můžou oni rozhodnout, že třetí ne, ale druhej jo? Nebo je to stylem nic (protoze žádost zamítli) nebo jen to, co navrhnu - a ani míň, ani vic...? Prostě já nevím, myslím, že minimálně na I. narok má, ale možná i víc. Sepsala jsem elaborat a nerada bych ztroskotala na jedné větě.
Děkuji 😊

emamaira
15. čer 2022

Napsala bych to alternativně:
1. Navrhuji zrušit zamítavé rozhodnutí a přiznat 3. stupeň.
2. Pokud správní orgán neshledá podmínky pro rozhodnutí dle bodu 1 navrhuji zrušit zamítavé rozhodnutí a přiznat 2. stupeň.
3. Pokud správní orgán neshledá podmínky pro rozhodnutí dle bodu 1 nebo 2 navrhuji zrušit zamítavé rozhodnutí a přiznat 1. stupeň.

majena39
15. čer 2022

@marimanta řešila jsem před měsícem to samé. Sepisovala mi to kamarádka právnička která má stejnou osobní zkušenost a napsala tam ze žádáme o navýšení nejlépe na 3 stupeň... 🙂