Poraďte mi prosím v prekérní situaci. Potřebuji pro dceru (3m) pas nebo občanku - 15.12. jedeme na hory do Rakouska. Problém je, že momentálně máme já i dcera bydliště na MěÚ (dlouhý a stupidní příběh, no bohužel je to momentálně tak). ALE, koncem listopadu/začátkem prosince se budeme stěhovat do vlastního, kde už budeme mít trvalý pobyt. A tak co teď? Udělají mi pro malou vůbec doklad s trvalým pobytem na MěÚ? Nebo mám počkat a nechat to na poslední chvíli? (Připlatím za rychlé vyřízení, to není problém, spíš je samozřejmě riziko že se něco posere a nakonec se stěhování odloží) A hlavně když jí to udělám teď tak vlastně jí pak během měsíce budu muset stejně dělat doklad nový 🙄 No nevím prostě.
Tak jestli koukám dobře do pasu, tak tam vůbec není uvedeno bydliště, pouze místo narození. Takže bych vyřídila pas a v pohodě to do toho 15.12. stihnete i bez zkrácené lhůty když se na úřad vypravite ještě dnes.
Do pasu se adresa nepíše a je po problému.
Abo na urad jeste dnes a vyridit pas
Pás pôjde, my sme Slováci žijúci v ČR a na vybavenie trvalého pobytu ,musí mať prv syn urobený pas.
Obcanku ti samozrejme s bydlistem na urade udelaji. Ale jak se ti zmeni bydliste, tak je neplatna a zadas zas o novou. Nez vyridis zmenu trvaleho abys mohla pozadat o obcanku... To mi prijde moc na dlouhe lokte. Taky bych v tomro pripade brala pas. Staci ze budes menit svoje doklady (tam bacha, at mas taky nejaky platny pas nebo uz hotovou predelanou obcanku!)
A tak ty máš teda taky op s pobytem na MěU a taky ti ji udělali ne?tak co by neudělali dítěti
No navic ten pas pro dite stoji 100 Kc,to je asi lepsi nez platit za obcanku na posledni chvili a to ani nevim jak dlouhou bude mit platnost v tomto pripade...za me to je jasne bez dneska vyridit s ditetem pas,at se to do odjezdu stihne...
Ahoj, a nemůžeš si vyřídit trvalý pobyt dřív, už před stěhováním? To závisí na nájemní smlouvě, nějakém listu vlastnictví.... že i když tam fyzicky ještě nejsi, tak už máš nejak papír, ne? Já nevím, jen mě napadlo. Zkus zavolat na úřad nebo zajdi. I po telefonu jsou ochotní.