Dobrý den.
Chtěla jsem se zeptat, pokud jsem na paragrafu s dítětem. Musím být neustále doma, na adrese, která je uváděná na lístku paragrafu. Kontrola mě může navštívit, nebo né. Co v tomto případě kontroluje. Zda je dítě doma? Zda je opravdu nemocné? Pokud mě s dítětem nezastihnou doma, co to pro mě znamená, odeberou mi paragrafový příspěvek?Lze po době 9dnů co čerpám paragraf já jako matka a pokud je dítě nemocné dále, aby další paragraf po dobu 9dnů čerpal otec i když je to v jednom měsíci? Jak si lze spočítat denní korunovou hodnotu paragrafu. Určuje se to procentuálně, nebo podle platu? Děkuji za ochotu a Vaší odpověď.
🙂
Dobrý den, mám 12ti letou dceru, žiji s ní sama. Můžu v případě její nemoci na ní čerpat paragraf- tedy OČR? Děkuji M.
DOBRÝ DEN, DCERA MÁ ZLOMENOU RUKU , BUDU SI NA NÍ BRÁT V ÚTERÝ PARAGRAF, PROTOŽE JI NEVEZMOU DO ŠKOLKY? BUDU MÍT NĚJAKÉ VYCHÁZKY ABY MOHLA JÍT VEN? NEBO JAK TO VLASTNĚ JE DĚKUJI
@zbiroh2009 U paragrafu se vycházky neřeší 🙂 můžete libovolně.
Dobrý den.paragraf na dceru mi končí v pátek 13.6.2014.Mohu mít další od pondělí 16.6.2014?Děkuji
dobrý den od září tohoto roku pracuji nahpp a v řínu jsem si musela vzít palagraf na dítě cca6 dní 4 pracovní a 2 o víkendu dostanu zaplacený palagraf od socialky nebo musim mít oddělaný rok předtim jsem ještě 3 měsíce pracovala na hpp v obchodě děkuji za objasnění
jsem rozvedena mam diěti ve střidave peči chtěla bych vědět jak dlouho mužu byt na paragrafu s ditětem kteremu je 13 let a je s teplotami
je placen paragraf na ditě od prvniho dne?
j.a,n,i děkuji za odpovědi doktorka mi paragraf vypsala na 9 kalendařnich dni
Dobry den chtel jsem jsi nechat napsat paragraf na syna 3roky doktorka dělala velkou šou když jsem jí požadal aby mi napsala paragraf ne od pondělí den kdy jsem tam byl ale od uterý nechápu proč když jsem v pondělí v práci byl to musím jak blbec v utery znova aby mi to napsala??????????????že mi to nenapíše den do předu.
holky chci se zeptat, jsem teď na paragrafu s dcerou (neštovice) ale při práci zároveň dálkově studuji a studium je podmíněno 100% účastí (právě nám probíhá praxe ve škole). Můžu na ten den odjet do školy pokud si zajistím hlídání pro dceru? kdyby náhodou přišli, nemůžou mě nějak postihnout? nerada bych měla někde záznam ☹ nebo jak to mám udělat?
Já prosím nechápu jak je to s těma víkendama. Prostě 9 dní je 9 dní a počítají se do toho vždy víkendy ne?Přece ten kdo by nedělal víkendy by byl zvýhodněn, nepočítali by se mu víkendy tudíž by 9 dní měl počítané jako 11(2dny víkend?).Jak to prosím je?
A když dojde kontrola, dostanu postih, když ten na koho mám paragraf není doma?Díky
Tak jsem to našla: maximálně na dobu devíti kalendářních dní. To znamená, že vám stát platí ošetřování i přes víkend.
A jak je to může dojít ko na malou že není doma?
j.a.n.i děkuji
Dobrý den, měla jsem paragraf od 2.3. do 13.3.2015, máme na dceru střídavou péči, jak to je, prosím, s paragrafem, kolik mi bude zaplaceno dní a jak jsem tedy posuzovaná osoba? Děkuji za odpověď
Dobry den,chci se zeptat,když delám na nepretržity provoz ,tak paragraf dostanu nornálne 9 dní.Jak to je
a proč by to mělo být jinak?
@luckahdradkova
dobrý den prosím vás ta doba paragrafu 9 dní jsou jen všední nebo se počítá i vikend když je placený děkuju za odpověd
dite - kontrola chodí na to, zda je dítě nemocné, ošetřující může ven kdykoliv, postihy nevím jaké jsou, když je dítě po 9dench stále nemocné, jeden den se vynechá a znovu se může čerpat - jedno jestli otec nebo matka, ikdyž je to v jednom měsíci. Denní dávka se vypočítává stejně jako při nemocenské - denní vyměřovací základ z 12ti předcházejících měsíců, to pak projde redukčními hranicemi a ve finále je to myslím 60% z redukovaného denního vyměřovacího základu.