Paragraf kvůli augmentaci. Může si jej partner vzít na mě?

nikitka2323
13. říj 2021

Mile damy, rada bych se zeptala jak to funguje ohledne paragrafu, kdyz se chystam na plastiku nader. S partnerem nejsme manzele a mame 2 male deti (3, 5 a 1,5 let), takze nebudu schopna se o deti starat. Muze si na me vzut tedy paragraf? Dekuji za rady

bara88
13. říj 2021

Já Teda nevím ale znám dost žen co byly a dokázaly se normálně postarat. Jasně že neuklízely a nevařily celý den ale normálně dokázaly fungovat

bara88
13. říj 2021

Ale jinak pokud mu ho tvůj doktor vystaví tak může

wladimira
13. říj 2021

@nikitka2323 podstupujete kosmetickou operaci z vaši dobrovolné vůle takže paragraf se nevztahuje … taky jsem to řešila při první augmentaci a domluvila se s gynekologem ze mi napíše neschopenku z jiného důvodu něco si vymyslel,sice už to je cca 7let z5 při druhé augmentaci jsem normálně fungovala není to až tsk hrozne ze by ses nepostarala o děti

j.a.n.i
13. říj 2021

@nikitka2323 Pokud je to kosmeticka indikace, tak nemá narok a bude si muset domluvit dovolenou. Ze zdravotni indikace by dostal paragraf.

drep
13. říj 2021

Doktor nemůže vystavit Vám PN ani mužovi OČR na kosmetickou operaci nehrazenou ze zdravotního pojištění. Nemluvě o to, případný paragraf má vystavovat ošetřující lékař, což je pro dg. Augmentace prsou plastický chirurg, nikoliv praktik.