Prosím nevíte někdo jak to je? Jsem se zápalem plic v nemocnici a zároveň jsem na rodičovské se synem 2r. Manžel má tedy paragraf a stará se o děti. Účetní mu však říkala, že když jsem na rodičaku (nepracuji) nedostane za paragraf žádnou náhradu mzdy..je to možné? Měla jsem za to že je to jako nemocenska cca 70% z platu..
@kakba ma ocr na mě...tak nám to vypsali v nemocnici..
Pokud má OČR na Tebe, tak je to v pořádku. Je tam kolonka, že nemůžeš pečovat o dítě. Bude mít zaplacené.
Pockej, ale ty si v nemocnici. To na tebe nemuze mit prece ocr. Ocr na tebe muze mit, az budes doma.
@kakba opravdu nám vypsali OCR na mě..v nemocnici když mě přijímali. Vím jen, že až mě budou propuštět měla bych dostat ještě jeden papír o ukončení.
Nárok na placené OČR je celkem 9 dní. Měli by Ti vystavit papír na ukončení ústavní péče. Potom by jsi měla kontaktovat svoji obvodní lékařku (to stejně budeš kvůli kontrole), aby OČR pokračovalo.
@menni děkuji
@radkazenklava mimo dotaz.. s jakym zapalem plic a proc jste v nemocnici jestli se muzu zeptat? jen me to zajima, protoze se vsichni s tim leci doma... brzke uzdraveni preji 🍀🍀🍀
@petramana Do nemocnice tě se zápalem plic vezmou, až je to hodně vážné a domácí péče nestačí.
Hrozilo nám to s dcerkou, ale naštěstí nakonec hospitalizace nebyla potřeba.
@michaela666 ja byla s tim pred 3 lety, ale to byl covidovy zapal plic, musela jsem na kyslik... ale ted prave kazdy rekne, mam zapal plic a ATB, lecim se doma... tak me to prave zajima, co pani presne ma, ted prave radi i mykoplazmove zapaly plic..
@petramana Ano, většinou se to dá zvládnout doma. Naštěstí. Tříleťačka ho za 3/4 roku měla dvakrát a ten první byl mazec. Horečky, které nešly srazit. Záchvaty kašle až začínala modrat jak nemohla dýchat, takže už jsme měli sbalenou tašku, že jedeme ale po změně léků se to začalo lepšit. U druhého už ten průběh nebyl tak hrozný.
Já ho měla nedávno a naštěstí jen lehčí průběh. Doktorka říkala, že tady u nás v okolí je toho teď hrozně moc, tak doufám že si do konce roku malá nepřinese další.
@petramana mam oboustranný zapal plic, nešly mi srazit horecky a atb ,které jsem měla od dr prostě nazabraly a ten zánět se zhoršil, nemohla jsem propadnout dech při obyčejných úkonech jako když jsem se šla napít. Měla jsem nízkou saturaci takže jsem v nemocnici, kvůli silným atb do žíly a kyslíkové podpoře (mam takové ty brýle do nosu) .Plíce prostě neokysliči dostatecne celé tělo samy. Doufám že to píšu srozumitelně.
@radkazenklava Ať léčba co nejrychleji zabere a jsi brzy zdravá 🍀
@menni děkuji
@radkazenklava ano, mela jsem to stejne pri covidu - atb Klacid po telefonu od mudr. - nezabraly, taky nesrazitelne teploty, vycerpani,.. tak pak urgent v nemocnici a par dni kyslik pres ty bryle... hned po prvni kapacce kterou mi dali uz mi bylo lip... at je brzy lepe a jste uz doma 🍀🍀🍀
Manžel měl loni oboustranný zápal plic (bez dalších významných komplikací, akorát vysoké crp a je diabetik) a kdybych nebyla na RD (a zajistila tím nepřetržitý dohled), tak ho hospitalizovali.
Držím palce.
Tady je kdyžtak přehledný a aktuální článek o OČR, kdyby někdo v diskuzi hledal informace a zdroje.
https://www.aperio.cz/clanky/nemocne-dite-osetr...
@radkazenklava jestli ma tvuj manzel ocr na dite, na ktere ty beres rodicak, tak to ma pouze jako omluvenku v praci a je doma zadarmo.