Dobrý den jsem v 22 tydnu těhoteství a mam menší problem snad mi poradíte. Otec dítěte od nas odešel v 1 měsíci těhotenstvi chci ho napsat do rodneho listu a souhlasí ale nijak se o dítě nezajíma. Problem je v tom že chci at ma mala prijmení po mě už jen kvuli uradum vyřizovani apod. nechci at na me nekde volaji jeho prijmenim. jak to mam udelat aby byl v rodnem listě ale pritom mela mala moje prijmeni 🙂
Běžná situace, a logická. v RL otec uveden, ale dítě má příjmení po matce (celkem rozumné, když nejsou rodiče svoji, kor když se otec moc neangažuje). Co uvedete na formuláři to bude.
Uplně normálně, půjdeš s nim na matriku podepíšete oba že je jeho otec a přitom mu dáš svoje příjmení, taky to tak mám u malého, otec je zapsán v rodném listě ale příjmení má po mě.
Mimi m jměno po mně a to nám vše klape... I jsme vzatí. Takže no problem
Také jsem to řešila. A žáden problém, šli jsem na matriku a tam se to podepsalo..otec dítěte mi sice vyskakoval, ale jelikož se nehnal do ženění a jiných aktivit, tak jsem mu řekla, že do svatby bude mít dítě moje jméno a pokud se vezmeme, tak se to dá vždy změnit.. mimochodem, nezměnilo a jsem ráda, že má malej jméno po mě!
Kazdou chvilku cekame s pritelem miminko a taky necham moje prijmeni. Pritel bude jen v rodnem liste. Milujeme se ale dokad si me nevezme nevidim jediny duvod proc by mala mela mit jeho prijmeni, ikdyby si me nevzal tak to nevadi 🙂
Není s tím opravdu problém. Matrikářky to v případě nesezdaných párů i doporučují. Protože ty si ta, která bude dítě vychovávat a starat se o něj. Podepíše ti prohlášení o otcovství i prohlášení o jméně, kde bude tvoje příjmení
normálně, půjdete spolu na matriku a zadáte tam jméno dítěte a on se přizná k dítěti, pokud tam s tebou pujde, bude to formalita, pokud nebude chtít jít, bude z toho soud o přiznání otcovství...