Dobrý den, chci se zeptat. Narodilo se nám s manželem druhé dítě. Vezme si otcovskou, aby s námi mohl být doma, ale chtěl by doma být déle. Může si pak na mě či na mimco vzít osetrovacku??? Děkuji za odpovedi
Může si vzít normální dovolenou, jako většina jiných tatínků.
@kikina_8 tak ať si požádá o neplacené volno, když nemá dostatek dovolene
Nebo si může požádat o rodicovskou dovolenou.
Aha, koukám, jak přesně to bylo. V porodnici napsali manželovi OČR na mě, zaškrtnuto, že se nemůžu starat o starší dceru. A po propuštění napsal praktik (protože moje gyndařka je teď mimo až do vánoc) OČR na dalších 9 dnů, že potřebuji nezbytnou péči já. Byla tam jen mezi tím díra jeden den, aby to nenavazovalo. A pak normálně otcovskou 7 dnů.
Ocr je na ošetřování ne na to že chce být doma s rodinou...
@lenoulinkaa no, tak třeba mě manžel opravdu ošetřoval 😉
@malenka3 to ti neberu... jen ocr se neřeší společně strávené chvíle v rodinném kruhu
Pokud jsi na rodičovské nebo mateřské dovolené, může si vzít OČR pouze v případě, že se Ty ze zdravotních důvodů nemůžeš starat o děti. Což tenhle případ asi nebude. Pokud chce být doma déle, může požádat zaměstnavatele o čerpání řádné dovolené, popřípadě pokud k tomu budou svolní, můžou mu dát dovolenou i z příštího roku nebo neplacené volno. Myslím, že donedávna nebyla ani otcovská dovolená a z pohledu rodin, kdy je třeba opravdu žena po porodu ve vážném stavu a oni mají placeno jen 9 dní se mi to zdá dost nefér toho zneužívat.
@mariej zase samej vyčůránek a podvodník tady. Ne, nemůže si vzít si očr jen proto, že chce být doma, pokud k tomu není opravdový medicínský důvod. A neodůvodněná neschopenka/očr rovná se možný postih pro vystavujícího doktora. Pokud má někdo rozpadlou jizvu po sekci a má problém si dojít na záchod, tak je celkem zjevný, že péči potřebuje, jinak si má vzít neplacený volno a neokrádat stát.
@kikina_8 pokud je k tomu důvod, např jste po císaři a máte nějaké komplikace a nemůžete se pořádně postarat o sebe natož o děti,tak napíše manželovi Dr ošetřovacku na vás,pokud vám nic není tak pochybuju ,že vám nějaký Dr da ošetřovacku jen proto ,že manželovi se nechce chodit do práce a chce být s vama doma.Teda alespoň moji doktoři by nás s tímhle poslali do pr...e, uvidíte co vám řeknou.ja u obou dětí byla hned od porodu doma sama a chlap šupajdil pěkně vydělávat korunky,až ted si vyzkoušíme, jaké to bude ho mít po porodu na týden doma
@kikina_8 když nebudete nemocný, tak sotva