Otcovská a ošetřovačka. Může si vzít manžel na mě či mimčo ošetřovačku?

kikina_8
10. pro 2019

Dobrý den, chci se zeptat. Narodilo se nám s manželem druhé dítě. Vezme si otcovskou, aby s námi mohl být doma, ale chtěl by doma být déle. Může si pak na mě či na mimco vzít osetrovacku??? Děkuji za odpovedi

konidana
10. pro 2019

@kikina_8 když nebudete nemocný, tak sotva

madbetka
10. pro 2019

Může si vzít normální dovolenou, jako většina jiných tatínků.

kikina_8
autor
10. pro 2019

@madbetka dovcu má akorát na svatky

lenoulinkaa
10. pro 2019

@kikina_8 tak ať si požádá o neplacené volno, když nemá dostatek dovolene

lenoulinkaa
10. pro 2019

Nebo si může požádat o rodicovskou dovolenou.

malenka3
Autor odpověď smazal
Zobraz
malenka3
10. pro 2019

Aha, koukám, jak přesně to bylo. V porodnici napsali manželovi OČR na mě, zaškrtnuto, že se nemůžu starat o starší dceru. A po propuštění napsal praktik (protože moje gyndařka je teď mimo až do vánoc) OČR na dalších 9 dnů, že potřebuji nezbytnou péči já. Byla tam jen mezi tím díra jeden den, aby to nenavazovalo. A pak normálně otcovskou 7 dnů.

lenoulinkaa
10. pro 2019

Ocr je na ošetřování ne na to že chce být doma s rodinou...

malenka3
10. pro 2019

@lenoulinkaa no, tak třeba mě manžel opravdu ošetřoval 😉

lenoulinkaa
10. pro 2019

@malenka3 to ti neberu... jen ocr se neřeší společně strávené chvíle v rodinném kruhu

xcassiopea
10. pro 2019

Pokud jsi na rodičovské nebo mateřské dovolené, může si vzít OČR pouze v případě, že se Ty ze zdravotních důvodů nemůžeš starat o děti. Což tenhle případ asi nebude. Pokud chce být doma déle, může požádat zaměstnavatele o čerpání řádné dovolené, popřípadě pokud k tomu budou svolní, můžou mu dát dovolenou i z příštího roku nebo neplacené volno. Myslím, že donedávna nebyla ani otcovská dovolená a z pohledu rodin, kdy je třeba opravdu žena po porodu ve vážném stavu a oni mají placeno jen 9 dní se mi to zdá dost nefér toho zneužívat.

j.a.n.i
11. pro 2019

@malenka3 Nojo, holt nekomu prijde okradani ostatnich normalni... Ti ostatni si vezmou dovolenou.

malenka3
11. pro 2019

@j.a.n.i já nikoho neokrádám, psala jsem o potřebě nezbytné péče, na což ta OČR je, tak klid. Pokud ji paní potřebuje, má tu možnost.

balogis
11. pro 2019

@kikina_8 a proč je potřeba aby byl doma déle?

j.a.n.i
11. pro 2019

@malenka3 jasne, nezbytná pece... A dokonce na 2 diagnozy, kdyz nebyl gynekolog, tak byla druha pro obvodaka a nemocnice je uplne blba a dptycneho, ktery po porodu potrebuje nezbytnou peci klidne propusti neb je ok.

malenka3
11. pro 2019

@j.a.n.i aha, takže ještě lékařka 👏 napíšu o radu, až budu mít zdravotní problém.

mariej
11. pro 2019

@kikina_8 zase samá moralistka a světice tady 🙄🙄🙄 Ano musí si ji vzít na tebe. Pokud ti dá lékař razítko, tak v tom nevidím problém 👍

drep
11. pro 2019

@mariej zase samej vyčůránek a podvodník tady. Ne, nemůže si vzít si očr jen proto, že chce být doma, pokud k tomu není opravdový medicínský důvod. A neodůvodněná neschopenka/očr rovná se možný postih pro vystavujícího doktora. Pokud má někdo rozpadlou jizvu po sekci a má problém si dojít na záchod, tak je celkem zjevný, že péči potřebuje, jinak si má vzít neplacený volno a neokrádat stát.

balogis
11. pro 2019

@kikina_8 pokud je k tomu důvod, např jste po císaři a máte nějaké komplikace a nemůžete se pořádně postarat o sebe natož o děti,tak napíše manželovi Dr ošetřovacku na vás,pokud vám nic není tak pochybuju ,že vám nějaký Dr da ošetřovacku jen proto ,že manželovi se nechce chodit do práce a chce být s vama doma.Teda alespoň moji doktoři by nás s tímhle poslali do pr...e, uvidíte co vám řeknou.ja u obou dětí byla hned od porodu doma sama a chlap šupajdil pěkně vydělávat korunky,až ted si vyzkoušíme, jaké to bude ho mít po porodu na týden doma

kikina_8
autor
11. pro 2019

@drep byl to jen dotaz,, nedelejte z člověka hned vycuranka.....

drep
11. pro 2019

@kikina_8 s vyčůránkem a podvodníkek jsem parafrázovala mariej nade mnou