Poradí někdo, jak se počítá/dokládá příjem u OSVČ? Prosím, jen ověřené informace, ne info typu "Jedna paní povídala". úplně ideálně, kdyby tu byl někdo, kdo se tím zabývá profesně. Ano, na ÚP jsem si volala, a paní mi to odmítla vysvětlovat do telefonu, že mám prý přijít. Ráda bych si tu cestu ušetřila (mám malé děti, celková situace s koronou - jsem ohrožená skupina atd.). A ne, nejsem člověk, který je celoživotně závislý na dávkách, vždy jsem pracovala (i teď), mám tři malé děti, rozvádíme se. Takže prosím s respektem, na "rýpání" reagovat nebudu. Děkuji.
Úplně tě chápu mám to tak stejně jsem samozivitelka a ještě živnostník...příjmy byly hrozné tento rok jelikož jsem svatební fotografka a rušili se svatby...pripichnu se
Sehrají se příjmy z FU, zakriskujes to do dokladu o čtvrtletním příjmu. Pořádně si to přečti, je to tam popsané.
@carolineg1 Jenom jestli někdo zasvěcený odpoví. Já totiž hlavně nevím, zda se počítají skutečné příjmy nebo nějaká konstanta, o obou variantách už jsem slyšela.
@katjja123 Myslíš z daňového přiznání? Ale kdybych si chtěla žádat ted za poslední čtvrtletí, to se řeší v lednu, tak to ještě to přiznání mít nebudu, ne? Jestli jsem to tedy dobře pochopila.