Hezký den. Prosím o radu.
Jsem zaměstnaná jako zdr. sestra v jedné ambulanci. Rozhodla jsem se ale zaměstnání změnit, podala jsem výpověď a od 1.4. nastupuji jinam. Jenomže jako na potvoru do toho přišlo uzavření škol. Mám doma 6tiletého syna, který chodí do 1.třídy a musela jsem s ním zůstat doma na ošetřovném. Biologický otec se o něho nezajímá a momentálně nemám jinou možnost hlídání, samotného ho doma nechat nemůžu, do toho mají povinnou distanční výuku. Už ani nedoufám, že tohle koncem března skončí, syn se vrátí do školy a já budu moct normálně nastoupit do práce. Ale pokud bude škola uzavřená dál, jak mám postupovat? Mám normálně podepsat smlouvu v novém zaměstnání a hned pokračovat v ošetřovném? Nebo mám vůbec nárok dál na ošetřovné, když skončí k 31.3. můj pracovní poměr v současném zaměstnání?
@j.a.n.i O to strach nemám, to je práce, kde na mě čekají a jsou rádi, že vůbec nastoupím, nevadilo by jim ani počkat další měsíc. Spíš jde o to, přes koho pak to ošetřovné uplatňovat...přes současného zaměstnavatele, poslat formulář přímo na OSSZ nebo už přes nového zaměstnavatele?
@rituska88 No, narok na osetrovne mit budes, ale pokud budes ve zkusebce, tak se te mohou zbavit.