Ošetřování na mě?

5. říj 2022

Ahoj holky, dostala jsem se do blbé situace a z informací na internetu nejsem moc moudrá, tak snad mi poradíte. Jsem s dcerou na RD, příští týden má jít na odstranění nosní mandle (půl roku čekačka) a já dostala nějakou hnusnou virózu nebo co, takže jsem manželovi tak nějak oznámila, že s malou možná raději půjde on - abych na malou hned po operaci něco neprskla a mě by se jako spoluležící v nemocnici taky nelíbilo kdyby tam druhá maminka chrchlala a smrkala - jenže co teď? Manžel si na malou vzít ošetřování nemůže protože já jsem na RD, může si ho vzít tedy na mě a být s malou v nemocnici? Případně jaké jsou přesné kroky? Kam nejdříve zavolat? Nemám s tím absolutně žádnou zkušenost tak abych něco nepokonila..

lucyjanek
5. říj 2022

Pokud jde o dobu pobytu v nemocnici,tak na to by měla nemocnice manželovi vystavit neschopenku (jako doprovod dítěte) a až budou z nemocnice doma tak vaše doktorka vystaví osetrovacku, že jste onemocněla a nemůžete pečovat o dite. Pak má nárok na výplatu osetrovneho.

autor
5. říj 2022

@lucyjanek aha, tak dokonce takhle, moc děkuji 🙏 jde spíš primárně jen o ten pobyt v nemocnici, doma už to zvládneme s malou sami 😊