Ošetrovačka. Jaké tam jsou podmínky?

20. črc 2021

Ahojky,
Mam dotaz ohledne ošetrivačky. Vubec temto vecem nerozumim a nerada bych udelala neco spatne. Jsem tehotna a mam narizeny klid na luzku a nema se kdo postarat o dite. A ted otazka mam si zaridit osetrovacku na sebe nebo na dite? Nebo je to jedno? Nebo jaky jsou tam podminky. Dekuji za blbej dotaz

adula000
20. črc 2021

na sebe.

j.a.n.i
20. črc 2021

Ošetřovačka bude na péči o dítě do 10 let z důvodu toho, že osoba, která se normálně stará (ty) onemocněla. Tedy na přední straně budeš vypsaná ty a vzadu dítě. Ošetřovačka může být tak dlouhá, jak bude potřeba, ale placených bude jen prvních 9 dnů.

autor
20. črc 2021

@j.a.n.i dekuji☺️

maxulekapcule
20. črc 2021

@j.a.n.i A prosim, muze tohle osetrovny pobirat i babicka, ktera bydli jinde? Nevim, jak to bude, az budu v porodnici, jsem sama a starsi dite by se nemel kdo postarat

lachtanice86
20. črc 2021

@maxulekapcule ne, musí být prokazatelné společné bydlení

maxulekapcule
20. črc 2021

@lachtanice86 A kdyz to jinak nejde udelat?

hezz17
20. črc 2021

@maxulekapcule babicka si musi vzit dovolenou nebo neplacene volno

maxulekapcule
20. črc 2021

@hezz17 parada 🤣

j.a.n.i
20. črc 2021

@maxulekapcule Nebo se musi postarat otec, ten osetrovacku dostane.

maxulekapcule
20. črc 2021

@j.a.n.i Vsak pisu, ze jsem sama 😁 tak to vidim na ambulantni porod 😂

hezz17
20. črc 2021

@maxulekapcule to je takový problem, aby si babička vzala vplno?

adula000
20. črc 2021

@maxulekapcule vždyť to jsou jen třeba 3-4 dny, to se snad dá vykryt dovolenou ne ?

j.a.n.i
20. črc 2021

@maxulekapcule Tak bez otce to starsi ditko nevzniklo, ne? Jasne, muzes byt vdova.

maxulekapcule
21. črc 2021

@j.a.n.i ani to mladsi nevzniklo bez otce 😂 nee, sranda. On by si paragraf nikdy nevzal, vzdyt by mel min penez pak... Babicka uz pocita s dovolenou ;) jen jsem chtela vedet, jak je to s tim paragrafem, jestli vzdy musi byt bydliste stejny. Dekuji

j.a.n.i
21. črc 2021

@maxulekapcule Vzdy ne, u otce prave muze byt jine (u rodice obecne, at zahrneme i matky, co nemaji dite v peci) , proto jsem ho navrhovala, i když nejste spolu. Ale u kohokoliv jineho musi.