Ahojky,
Mam dotaz ohledne ošetrivačky. Vubec temto vecem nerozumim a nerada bych udelala neco spatne. Jsem tehotna a mam narizeny klid na luzku a nema se kdo postarat o dite. A ted otazka mam si zaridit osetrovacku na sebe nebo na dite? Nebo je to jedno? Nebo jaky jsou tam podminky. Dekuji za blbej dotaz
Ošetřovačka bude na péči o dítě do 10 let z důvodu toho, že osoba, která se normálně stará (ty) onemocněla. Tedy na přední straně budeš vypsaná ty a vzadu dítě. Ošetřovačka může být tak dlouhá, jak bude potřeba, ale placených bude jen prvních 9 dnů.
@j.a.n.i dekuji☺️
@j.a.n.i A prosim, muze tohle osetrovny pobirat i babicka, ktera bydli jinde? Nevim, jak to bude, az budu v porodnici, jsem sama a starsi dite by se nemel kdo postarat
@maxulekapcule ne, musí být prokazatelné společné bydlení
@lachtanice86 A kdyz to jinak nejde udelat?
@maxulekapcule babicka si musi vzit dovolenou nebo neplacene volno
@hezz17 parada 🤣
@maxulekapcule Nebo se musi postarat otec, ten osetrovacku dostane.
@j.a.n.i Vsak pisu, ze jsem sama 😁 tak to vidim na ambulantni porod 😂
@maxulekapcule to je takový problem, aby si babička vzala vplno?
@maxulekapcule vždyť to jsou jen třeba 3-4 dny, to se snad dá vykryt dovolenou ne ?
@maxulekapcule Tak bez otce to starsi ditko nevzniklo, ne? Jasne, muzes byt vdova.
@j.a.n.i ani to mladsi nevzniklo bez otce 😂 nee, sranda. On by si paragraf nikdy nevzal, vzdyt by mel min penez pak... Babicka uz pocita s dovolenou ;) jen jsem chtela vedet, jak je to s tim paragrafem, jestli vzdy musi byt bydliste stejny. Dekuji
@maxulekapcule Vzdy ne, u otce prave muze byt jine (u rodice obecne, at zahrneme i matky, co nemaji dite v peci) , proto jsem ho navrhovala, i když nejste spolu. Ale u kohokoliv jineho musi.
na sebe.