Nevim,jestli jsem diskuzi spravne pojmenovala,ale posledni dobou uvazuji o tom,co by bylo s mym ditetem kdyby..Pro nekolik tragickych umrti v mem blizkem okoli me tato otazka proste napada.
V pripade umrti matky predpokladam automaticky o dite pecuje otec.Co kdyz vim,ze bych peci a vychovou chtela poverit jinou osobu z me rodiny?Je mozne toto pravne osetrit?Nebo jen moc koukam na americke filmy 🙂 dekuji za odpovedi tech,co vi.O ostatni nazory nestojim,dekuji 🙂
@petrafiser ahoj, kupodivu řeším něco podobného. Takže starat se musí otec, ale majetek bude obstarávat bratr. Např. Pojistky mám psané na děti, ale s penězi bude nakládat brácha stejně jako s dědictvím.
Diky za odpovedi.S otcem dcerky ziju,je to muj muz a moc ho miluju,ale..tak nejak si umim predstavit,jak by to vypadalo,kdybych nebyla.Dceru by ukoristila tchyne.A to bych nerada.Radeji bych ji videla vyrustat u sve sestry.Je to me starsi a lepsi ja🙂 Navic mi pomohla Nelinku porodit,je gynekolog-porodnik a ma k ni moc hezky vztah.Je jediny clovek,kteremu ji sverim bez jakekoli obavy.To jen pro vysvetleni proc jsem se ptala🙂
@petrafiser je mi jasné, že k tomu máš důvody 😉 Já s přítelem taky žiji, ale vím, že s penězi to neumí. Prostě chci, aby kluci byli zajištění a proto se o majetek bude starat brácha 😉 Sám děti nemá, v mých se vidí. Doufám tedy, že to nenastane 😉
@petrafiser Ahoj, rodičovská zodpovědnost (výchova a výživa dětí) náleží oběma rodičům ve stejném rozsahu (za předpokladu, že jí nebyli zbaveni nebo v ní nebyli omezeni). Takže o děti by se staral automaticky otec - jinak to v případě žijícího druhého rodiče schopného plného výkonu rodičovské zodpovědnosti ošetřit nelze.